reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
:))) Bijące serce na ekranie to coś niesamowitego :) Prawie sie rozpłakałam gdy je zobaczyłam:)

Ostatnia edycja:
Moja gin jak zobaczyła, że zaczynam ryczeć na pierwszym USG stwierdziła: Niech pani płacze, ja jestem kobietą i całkowicie panią rozumiem, zresztą ja na swoim pierwszym też płakałam:-)
Po pierwsze z radości, że jest, że bije serduszko, a po drugie, że wszystko jest w porządku, nie mogłam się powstrzymać od takich emocji:-)

Kasienkadg moja pierwsza beta też wolno przyrosła, bo o niecałe 90 % w ciągu 72 godz, skontaktowałam się z moja klinika i tam się dowiedziałam, że w tak bardzo wczesnej ciaży może przyrastać wolniej, Wytłumaczyli mi też, że to nie matematyka i nie ma tak naprawdę wzoru przyrostu bety, powinna o te 66 -100 % w ciągu 48 godz ale nie koniecznie. Ważne, ze przyrasta i nadal jest bardzo dobry wynik. u Ciebie jest dopiero 4 tydz i 5 dzień, powtórz jeszcze raz i zobaczysz że będzie lepiej.

A i pierwsza beta była bardzo wysoka jak na ten tydz ciązy, u mnie podobnie zresztą i ja tak myślę,że może też na początku 2 zarodki się zadomowiły a potem został jeden i dlatego tak,

Ostatnia edycja:
ja na becie zabardzo sie nie znam wiec nie bede nic komentowac ale za to podziele sie swoja wizyta u Pielegniarki ktora mniela mi dzis pobrać krew -
8 rano przychodze jako pierwsza do gabinetu i daje cale zlecenia na badania od gin ona sie smieje ze tyle bedzie do pobrania
i wiecie co nie mogla pobrac mi tej krwi 2 razy sie wkuwała, przyszła kolejna i probowała i nic, no i w koncu zawolaly trzecia - i tez nie umiała. tez nie potrafi i wiecie co mi powiedzialy ze bym poszla gdzies inndziej bo one nie potrafia pobrac krwi... jako ze mi sie spieszyło to nie siedzialam tam az sie wbija w poniedzialek lub we wt kolejne podejscie do pobierania

reklama
sarat sliczniutki maluszek :)

ewelina26k dzieki za slowa otuchy;) Juz mi lepiej:)

Zreszta bylam dzis u swojej przyjaciolki ktora powiedziala mi ze jej tez beta bardzo wolno przyrastala a w 6tyg nawet nic nie bylo widac na usg za bardzo, a dzis ma 1,5 roczna core ktora uwielbiam:) I jesli wszystko pojdzie dobrze to sama sie porycze ze szczescia jak zobacze serducho:) A zreszta ja nawet w poprzedniej zasniadowej ciazy mialam niski poziom hcg a przy zasniadzie powinien byc z kolei bardzo wysoki. Ale mam widocznie silny organizm skoro sobie tak szybko i swietnie poradzil z tak powazna choroba;) A odkad zaszlam w zasniadowa ciaze minal juz rok.

Do góry