reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Marcia noo kurcze wiesz jak mi szybko leci ta ciaza :-) myslalam ze bedzie wolno bo calymi dniami sama w domku siedze a tu niespodzianka niedlugo polowa:szok:
ale sie ciesze bo nie moge sie doczekac mojego bejbiatka na swiecie juz:-)

reklama
Marcia noo kurcze wiesz jak mi szybko leci ta ciaza :-) myslalam ze bedzie wolno bo calymi dniami sama w domku siedze a tu niespodzianka niedlugo polowa:szok:
ale sie ciesze bo nie moge sie doczekac mojego bejbiatka na swiecie juz:-)

najgorsza bedzie zima/listopad,grudzien/;/ bedzie sie dłyzyć jeszcze wielki brzusio przeszkadzac...;/

Asteria, nie bądź pesymistka! Nie będzie się dłużyć, bo są fajne książki na świecie, bo są filmy. No i kanapy i poduchy, żeby nam było wygodnie, poza tym święta jeszcze w międzyczasie, więc na pewno szybko zleci.
Moja wizyta za tydzień. Też bym chciała poznać już płeć... A w tym tygodniu muszę jeszcze podskoczyć na badania :/

A ja byłam dziś u lekarza :) Niestety jeszcze nie widać czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Ale na szczęście malec jest zdrowy i ma wszystko na miejscu. Dziś pierwszy raz widziałam jego buźkę (jakoś tak się udało wycelować) i muszę przyznać że moje maleństwo jest po prostu prześliczne :-) Przyjrzałam się też kręgosłupowi, żołądkowi no i oczywiście serduszku. To niesamowite że tam faktycznie jest mały człowiek :) Niestety tym razem na zdjęciu z usg niewiele widać :(

A ja byłam dziś u lekarza :) Niestety jeszcze nie widać czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Ale na szczęście malec jest zdrowy i ma wszystko na miejscu. Dziś pierwszy raz widziałam jego buźkę (jakoś tak się udało wycelować) i muszę przyznać że moje maleństwo jest po prostu prześliczne :-) Przyjrzałam się też kręgosłupowi, żołądkowi no i oczywiście serduszku. To niesamowite że tam faktycznie jest mały człowiek :) Niestety tym razem na zdjęciu z usg niewiele widać :(

To dobrze dzidzia zdrowa;)

a mam pytanie do Dziewczyn, które chodzą na kasę chorych do ginekologa, czy zdjęcia z usg lekarz daje z własnej woli, czy trzeba go o to poprosić?

a mam pytanie do Dziewczyn, które chodzą na kasę chorych do ginekologa, czy zdjęcia z usg lekarz daje z własnej woli, czy trzeba go o to poprosić?

wszystko zalezy od lekarza ale rozniez od sprzetu bo nie wszystki usg maja mozliwosc druku albo poprostu nie maja toneru - u mojego jest tak ze nie ma toneru i ale ja na usg chodze z tel i sama sobie na tel robie fotke (sciagnelam pomysl od jednej z dziewczyn):)

widziałam, że mój lekarz ma sprzęt z możliwością wydruku, więc chyba go po prostu spytam na następnej wizycie czy mi da zdjęcie, a jak nie to zrobię tak samo i "pykne" fotke telefonem.

reklama

U mnie jak na razie po pierwszym USG dostałam wydruk, teraz czekam na drugie.
Ale każda mama u nas w szpitalu dostaje wydruki USG dla siebie, a drugi wydruk trafia do lekarza od razu.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry