reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Alka Twój Dzidziolek bardzo podobny do mojego :-)
CCF20110725_00000.jpg
Dziś miałam wizytę, najadłam się strachu co niemiara. Ginka szukała dziecka najpierw przez pochwę, potem przez brzuch i znów przez pochwę. Już czekałam aż mi powie, że jej przykro, i że ciąża nie przebiega prawidłowo. Nic przez cały czas nie mówiła, wydawało mi się, że trwa to całą wieczność aż wreszcie słyszę: no jest, proszę zobaczyć macha rączką, a tutaj bije serduszko. Okazało się, że szukała tak długo, gdyż mam przegrodę w macicy która powiększa się wraz z macicą. I ginka ciągle widziała tylko wielką szarą plamą a spod niej wystającą rączkę, stąd jej zdziwienie. Na szczęście wszystko jest dobrze. Kamień z serca.
Pozdrawiam

reklama
Beatka78 pytałam ale moja ginka ma kiepski aparat do usg w gabinecie ale się dogadałyśmy, że mogę w czwartek podjechać do centrum medycznego w którym ona przyjmuje i wtedy zrobi mi usg tylko po to żeby powiedzieć jaka płeć( nieodpłatnie) super jest tak kobieta po prostu:)

ch_aga to super, że wszystko jest ok, maluszek cudny:)

Anisia dziękuję :) No właśnie moja ginka też ma kiepski sprzęt i dziś z przejęcia nawet nie spytałam o płeć ale na tym monitorze i tak niewiele widać. No nic, poczekam cierpliwie do 22 sierpnia, bo wtedy kolejna wizyta.
Pozdrawiam

Anisia no rzeczywiscie fajna ta ginka
inna to by kazala zaplacic jak za normalne usg
a co bys chciala miec?

ch_aga tos sie musiala niepotrzebnego stresa
ale dobrze ze wszystko ok

ch_aga ja już bym umarla ze stresu, już to przechodziłam, przez brzuch, dopochwowo a później informacja "tu nic nie ma", eh nikomu tego nie życzę
ale bardzo się cieszę, że maluszek rośnie i ma się dobrze,
a czy przez tę przegrodę nie musisz robić częściej USG??

Donia nie muszę. W poprzedniej ciąży nawet nie było wiadomo, że mam tę przegrodę. Miałm robione tylko 3 USG w trakcie całej ciąży i bez problemu lekarz wszystko widział, no ale tamten miał zdecydowanie lepszy sprzęt. Myślę, że na USG połówkowe też pójdę do tamtego lekarza, no chyba że jak już dziecko jest większe, to i na gorszym sprzęcie będzie można obejrzeć narządy wewnętrzne. A tę przegrodę to ginka odkryła podczas cesarki dopiero. Jak macica jest mała, to jej wogóle nie widać na USG.
Pozdrawiam

No właśnie stres... Nie wiem czy mi się wydaje ale jak się trochę zdenerwuję, to pobolewa mnie podbrzusze. Możliwe, że boli z nerw?
Pozdrawiam

reklama
Beatka78 nie ukrywam, że bardzo chciałabym mieć córeczkę:) Ale nie ważne co będzie to ważne żeby było zdrowe i tego się trzymam, a płeć chcę znać tylko dlatego,żeby po prostu wiedzieć i się zwracać jakoś już do maluszka w brzuchu:)

Do góry