reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

aniaa dobrze że wszystko ok
strzyga jak to się mówi ściskaj nogi może się uda do stycznia :) tylko wiadomo natura swoje
donia mam podobnie codziennie mi ciężko a jak narazie Julka nie chce na świat

reklama
Nice-Girl, Bakalia - a ja to bym chciała, żeby mały jeszcze do 1 poczekał, a nie rozwarcie na 2 cm 28.12 ;) I jeszcze jakoś dziwnie się czuję. Mam kompletną telepkę wewnętrzną, brzuch mnie boli jak przy biegunce, do tego nieregularne skurcze i ogólnie "coś się dzieje".

uuuuuuuu Strzyga sami chcieliście:-D

Strzyga trzymam kciuki, żebyś dotrwała do stycznia.
Ja przez te twardnienie brzucha i ból całego podbrzusza w nocy też się boję. Wczoraj tak mi się zachciało przejść i potem w nocy okropnie bolało. Czułam się jakbym chora była.
A w nocy też masz te twardnienia częstsze niż w ciągu dnia?

Strzyga :-) ojoj,dawaj zna na bierząco

a ja właśnie zadzwoniłam do szpitala po wyniki posiewu moczu i niestety - pozytywne :no:, jutro idę po receptę na antybiotyk, a miałam nadzieję, że wszystkie infekcje mnie ominą :-(

Donia ja się teraz zastanawiam, czy tą e.coli jeszcze mam w szyjce, bo w posiewie mi wyszła i brałam antybiotyk. Ale czy to coś dało? Podobno to cholerstwo się utrzymuje długo. Czytałam w necie, że u gdzieś dzidzia się nią zaraziła podczas porodu i sepsy dostała. No i oczywiście zamarłam. Ale mam nadzieję, że tą cc mi zrobią.

Asiuk - ja chciałam przed Wigilią - tzn. tak, żeby na Wigilię być już z Młodym w domu. ;) A P. się włączyło w drugi dzień Świąt, Bałamutnikowi jednemu. ;)

Niemniej dzisiaj za mój poród odpowiadałaby Piesa, która (znowu) nabrudziła i zmusiła mnie do ręcznego prania koca. :wściekła/y:

Alice ale ja miałam posiwe moczu i mam zakażenie pęcherza :wściekła/y: i pewnie teraz przez antybiotyk nie zrobią mi badania na streptoccocus agitalis :-(
muszę poczytać o spektrum działania tego co mi przepiszą

Strzyga dzieje się coś?

Donia - Na razie brzuch pobolewa, skurcze tak trzy w ciągu godziny, po około 20-30 sekund, więc rownie dobrze może się rozejść po kościach. Zobaczymy. Zrobiłam sobie herbatę ciepłą i telepka trochę przeszła, ale zaraz chyba zrobię drugą. W ogóle strasznie mi się ostatnio chce pić. ;)

reklama
Alice a co Twój dr mowi o bakterii? moze lepiej podac antybiotyk przed porodem? bo tak teraz myślę jak czop sluzowy odejdzie to dziecko nie jest chronione już
ja będę miała cc a mimo to dr kazał robic posiewy i GBS

Do góry