reklama
donia 1980
Fanka BB :)
a mnie coś ostatnio naszło, że chciałabym żemy malutka była lutówką, tak z 2 lub 4 lutego :-) ale coś czuję, że ten ostatni miesiąc będzie koszmarny i pewnie szybko zmienię zdanie.O ile fantastycznie czułam się przez całą ciążę (jak na ciążę) o tyle teraz ciężko mi, boli mnie miednica i jeszcze jakieś przeziębienie się przypałętało
My po wizycie. P. siedział ze mną na KTG i oczywiście cały dumny Tatuś, bo synek się wiercił i kopał, a pod koniec zapisu złapał mnie skurcz - przy czym się śmiałam, że jeżeli w tej chwili poziom napięcia macicy wynosił 80 %, to w nocy miewam po 120 %
Pani Doktor nadal przepowiada wcześniejszy poród, zwłaszcza, że czop odszedł. Rozwarcie mam na zewnętrzne 2 cm,wewnętrzne tak samo, szyjka 1,5 cm długości, a ważę prawie 70 kg. Na wszelki wypadek dała mi karteczkę ze skierowaniem na KTG na 12 stycznia, ale mówiła, że nie sądzi, żebym ją wykorzystała
Anina - mnie by szlag trafił z taką lekarką. Moja mimo trzech etatów pamięta wszystko - aż nie wiem jak ona to robi, bo notatek nie przyuważyłam
Donia - łączę się z Tobą w bólu. Niestety, ostatni miesiąc daje w kość...
Pani Doktor nadal przepowiada wcześniejszy poród, zwłaszcza, że czop odszedł. Rozwarcie mam na zewnętrzne 2 cm,wewnętrzne tak samo, szyjka 1,5 cm długości, a ważę prawie 70 kg. Na wszelki wypadek dała mi karteczkę ze skierowaniem na KTG na 12 stycznia, ale mówiła, że nie sądzi, żebym ją wykorzystała
Anina - mnie by szlag trafił z taką lekarką. Moja mimo trzech etatów pamięta wszystko - aż nie wiem jak ona to robi, bo notatek nie przyuważyłam
Donia - łączę się z Tobą w bólu. Niestety, ostatni miesiąc daje w kość...
nice-girl
Ja też dziś zaliczyłam ktg, wszystko ok. Jutro mam jeszcze usg. Ciekawe ile moja kluseczka waży... No i w poniedziałek mam się stawić na IP na indukcję. Trzymajcie kciuki, żeby samo się wcześniej zaczęło. No i żeby jutro na usg wyszło, że mała ma max 3500.
Anina - super, że wszystko ok :-)
Donia - oj coś mi się wydaje, że jednak zmienisz zdanie co do lutego ;-) Ja to mam już tak dość tej ciąży, że już mi nawet nie zależy, żeby do 1.01 wytrzymać...
Strzyga - ja to Ci normalnie zazdroszczę tego rozwarcia i odejścia czopu. Ja nie mam pojęcia czy mam jakiekolwiek rozwarcie, bo ostatnio na samolocie mnie badali 7.12.
Anina - super, że wszystko ok :-)
Donia - oj coś mi się wydaje, że jednak zmienisz zdanie co do lutego ;-) Ja to mam już tak dość tej ciąży, że już mi nawet nie zależy, żeby do 1.01 wytrzymać...
Strzyga - ja to Ci normalnie zazdroszczę tego rozwarcia i odejścia czopu. Ja nie mam pojęcia czy mam jakiekolwiek rozwarcie, bo ostatnio na samolocie mnie badali 7.12.
Ostatnia edycja:
Alice_1
Aniaaa dobrze, że u Ciebie wsio ok. U mnie lekarz też na początku nie kojarzył osoby ale się nie dziwiłam, bo w kilku miejscach pracuje. Ale od połowy to już było inaczej i jak byłam w szpitalu, to też mówił innym co mi jest. Dziś byłam po zwolnienie na tydzień ale mam skierowanie na 02.01. i mam nadzieję, że do tego dnia wytrwamy i tego dnia urodzę.
niki222
Donia- doskonale Cię rozumiem.Ja też teraz dużo gorzej znoszę końcówkę ciąży-miednica(a na początku myślałam, że to tylko coś w pachwinach) jak mnie zaczęła boleć w wigilię tak trzyma do dziś z przerwami, nie wspomnę o bólu pleców. Mam takie uczucie, jakby mi niunia miała zaraz wyskoczyć, i jakbym już główkę czuła. Wiem, że to niemożliwe, ale przez to chodzę jak kaczka.a mnie coś ostatnio naszło, że chciałabym żemy malutka była lutówką, tak z 2 lub 4 lutego :-) ale coś czuję, że ten ostatni miesiąc będzie koszmarny i pewnie szybko zmienię zdanie.O ile fantastycznie czułam się przez całą ciążę (jak na ciążę) o tyle teraz ciężko mi, boli mnie miednica i jeszcze jakieś przeziębienie się przypałętało
Strzyga super, że P. mógł być z Wami ja niestety chodzę sama na wszelkie badania bo P. ma w takich godzinach pracę w których ja wizyty, a na dodatek nie może się zwalniać.. ;/ Ooo! To ja sądzę, że Ty po sylwestrze już będziesz tulić syna!
aninaaa
Październikowa Mama'06 Entuzjast(k)a
oj będę,ale tylko przez pierwszy okres po porodzie,tak jak w poprzedniej ciążyAninaa bardzo dobrze że wszystko ok- jeszcze troszkę poczekaj, a jeszcze będziesz tęsknić za tym słodkim ciężkim brzuszkiem;-)
reklama
Nice-Girl, Bakalia - a ja to bym chciała, żeby mały jeszcze do 1 poczekał, a nie rozwarcie na 2 cm 28.12 I jeszcze jakoś dziwnie się czuję. Mam kompletną telepkę wewnętrzną, brzuch mnie boli jak przy biegunce, do tego nieregularne skurcze i ogólnie "coś się dzieje".