reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Hi ! ;-) I ja po wizycie !
Super, że u was udane wizyty Bakalia, Tiramisu ;)
U nas też w porządku, tylko do mnie znowu przykleił się grzybek:-( Dostałam końską dawkę globulek i maści, do środy muszę wyleczyć przed badaniami.Alka my z grzybkiem łeb w łeb idziemy, już drugi raz zaraz po tobie ja się dowiaduje o grzybku.
Skurcze przepowiadające mam, ale nie mam się tym martwić. Cieszę się, że wszystko pozamykane i dotrwam prawdopodobnie do stycznia:-)
Wizyta udana, ale oczekiwanie na wizytę zmęczyło mnie. Mianowicie przyszła kobieta z synkiem ( 2-3 latka miał) minutę był grzeczny, zaczął na kobiety inne pluć, rzucać gazetami i piszczeć jak szalony a mamusia siedzi i w ścianę się gapi. Ja mam przypływ miłości do dzieciątek teraz szczególnie, ale gdyby mnie opluł, to bym tej kobiecie powiedziała coś. Bosz chroń mnie od takiego dziecka ! Trochę tyranem jestem, ale jak tak można olewać dziecko. On do mamusi mówi " tatuś mówił że masz grubą dupę", "idz srać":szok: przepraszam za określenie...jeju...głowa mnie rozbolała od jego piszczenia i walenia w krzesła:szok:

reklama
fajnie że u Was ok, tylko grzybków się pozbyc raz dwa!

Justys, no zbaraniałam, dziecku to jednak trochę uwagi trzeba poświęcić

ankaska, dobrze że w domu

lajtway, trzymaj się do stycznia

magamama, ja miałam pobierany posiew na ostatniej wizycie, a termin mam trochę wczesniej, więc pewnie też będziesz mieć

Ostatnia edycja:
Karolcia jak mi zakładał pesar 13.09 to w szoku byłam i nie mam pojęcia jaka ta szyjka była ale co miesiąc poprawy nie było i od września cały czas biorę no-spe a ostatnio byłam 06.12 to powiedział że szyjki już nie ma tylko pesar ładnie trzyma i że 27 ściągamy

Dziewczyny super że wizyty udane.
Martwi mnie tylko dlaczego tak się zaczynają rozpakowywać "styczniówki".
Mazia a Ty masz 38 tydzień:-)
Justys
to sie teraz nazywa "bezstresowe wychowanie", a dzieciaki powtarzają dokładnie to co się mówi w domu.
Wagą się nie przejmujcie, w poniedziałek w przedszkolu u Jakuba gadałam z mamusiami i jedna to przytyła 33 kg, druga 29- to co tu się przejmować.....:-D. Ja z Jakubem przytyłam 22 kg a byłam i jestem szczupła jak łania, Jakubek też chudzinka, choć urodził się 4220g.

reklama
Moja koleżanka w pracy przytyła do 98kg a teraz śmiga w rozmiarze 36. Cały czas mi powtarza, że przy dzieciach jest tyle ruchu, biegania i ograniczeń w diecie, że moje martwienie się 8 z przodu to jakaś kpina ;p. Fakt, że jest mamusią bliźniaków ale jak zobaczyłam jej zdjęcia z ciąży rzeczywiście monster, przesadziła. I mówi, że samo wszystko zeszło ;) Po 1,5 roku ;p

Do góry