reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
Hej Dziewczyny
porody coraz bliżej ufff
Liv trzymaj się i się nie bój. Mam nadzieję, że w razie czego będziecie miały fachową opiekę a wagą się nie przejmuj, bo usg nie musi być dokładne. Najważniejsze, czy przepływy na usg są prawidłowe. Trzymam kciuki, żeby było dobrze.

Aga3004 dziewczyny dobrze Ci radzą z tym, żebyś się udała do szpitala. Ja na patologii leżałam z dziewczyną, która miała tą cholestazę. Sama zauważyła, że coś ją skóra zaczęla swędzieć na brzuchu, rękach itp. w uporczywy sposób i zrobiła sobie szybko prywatnie badania na enzymy wątrobowe i poleciała szybko do lekarza, który dała jej skierowanie. Podobno ta choroba zagraża dzidzi. Pamiętam, że brała coś na wątrobę-eselif czy coś takiego. Trzymaj się i daj znać, co lekarka powiedziała.

Vileyka a Ty teraz w szpitalu ?

Ostatnia edycja:
oj laski, coś mi się wydaje, że worek, który rozwiązała Asteria teraz pójdzie szybciuteńko :) Vileyka - na schody marsz - do świąt się wyrobisz i wrócisz do domu :-p:-p
liv uważaj na siebie!!
Anielkaa super, że wizyta udana

Dzięki Ewelina..no właśnie jutro z samego rana jadę zrobić badania, przy okazji zrobię już te podstawowe na poniedziałek...normalnie masakra...taka zestresowana tym jestem, że szok...

Vileyka - o rany, to Ty tez juz sie zbierasz do rozpakowania? Powodzenia życzę :-D Ale zleciał ten czas :-)

Livastrid - trzymam kciuki, a waga wcale nie jest zła. U mnie w I ciąży miałam poród wywoływany w 38 tyg i jeszcze dzień przed wywoływaniem robili usg czy mały jest już w miare duży i miał na tym usg 2900g i stwierdzili że masa w pełni ok. Następnego dnia się urodził 3100g. USG raczej zaniżają masę, więc pewnie Twoje maleństwo ma ze 3kg już :-) Mniejsze dziecko łatwiej urodzić niż klocka :-)

Liv- wcale nie taki maly Twoj Maluszek :-) 3kg to juz calkiem duzo. Trzymaj sie cieplutko :-) I nie denerwuj i pisz co u Ciebie :-)
Aga- ja bym na Twoim miejscu zglosila sie do szpitala tak jak pisza Dziewczyny. Lepiej nie ryzykowac.
Anielka- super, ze wyniki sie polepszyly i ze wszystko dobrze :-)

Tak radzilyscie pojechałam do szpitala na IP. Po badaniach przyjęli mnie na patologie ciąży. Diagnoza cholestaza. Zobaczymy ile poleze. Z mała wszystko ok. KTG prawidłowe, waży 3610.

reklama
Do góry