reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
POla, a jakie są te ćwiczenia na ułożenie dziecka? Bo moje też pośladkowo leży i mi smutno z tego powodu.
P. ty się nieźle znasz, szacuneczek, ale ja nie byłam zbytnio leżąca w tej ciąży a mimo to takie ułożenie mam.

Ale Was ciężko nadrobić, uffff udało się:-D.My z maleństwem po wizycie, dzidzia ładnie rośnie, nie wiem jakie duże jest, bo tego mi GIN nie powiedział. Szyjka zamknięta, łożysko się nie starzeje.Wyniki krwi i moczu superowe. Następną wizytę mam 3 stycznia i wtedy będzie pobrany posiew na paciorkowce-spytałam o to GINA i mówił,że pamięta i mam się nie martwić:).A potem wizyty już co tydzień-KTG. A od 7 stycznia dzidzia już będzie donoszona-ale ja tam zaciskam nogi jak co i czekam na 28.01.Aha- dzidzia w pozycji startowej-główką do dołu już chyba od 24tyg i się nie zmienia.Po tatusiu chyba takie grzeczne:-D i niekonfliktowe.

A dziewczyny dawno Wam miałam napisać.
Ostatnio lekarz sprzedał mi taki dawny sposób obliczania wagi dziecka jak nie było usg. Mierzył obwód mojego brzucha na wysokości pępka, a później wzdłuż brzucha, od dołu gdzie mniej więcej można wyczuć, że zaczyna się macica i do góry.
Wyszło mi, że moje baby warzyć będzie mniej więcej 3 300. Powiem Wam w dniu porodu czy to się sprawdzi .

reklama
Do góry