reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

W pl też nie robi się zbyt często USG. Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia ma być 4 USG. Ale ja np chodziłam na początku do Centrum Damiana, gdzie doktorek miał sprzęt w gabinecie, więc podglądałam dzieciątko jak tylko byłam na wizycie. Ale teraz chodzę już do państwowej przychodni (już od 10 tygodni) i miałam raz USG robione.

Idę się dziś zapisać do okulisty i internisty bo mnie gin goni o te dwie konsultacje. Ciekawe czy zdążę przed porodem na wizytę, bo chcę państwowo :)

reklama
Witam się:). Jak przeczytałam, że za granicą do 12 tyg ciąże pozostawia się naturze;czy się sama utrzyma, to się bardzo cieszę, że mnie od razu położyli w 6 tyg. do szpitala i dali leki na podtrzymanie. Bo nie wiem, czy moja niunia była na początku na tyle silna żeby samemu dać radę. Ale od znajomych z zagranicy wiem, że tam opieka jest rewelacyjna:), ale co kraj to troszkę inne zdanie na pewne kwestie.

wychodzę z założenia że nie ma co się przejmować, czytać czy też komentować postów elastico.. bo to jest albo jedna wielka ściema albo dziewczyna z rodziny patologicznej której żadna z nas nie wytłumaczy jak powinna postępować w ciąży.. także żeby się nie denerwować.. nie zwracajmy na nią uwagi!!

co do Antonufki to też o niej ostatnio myślałam i chciałam pisać czy któraś wie co się z nią dzieje.. i tak samo co z Cukiereczkiem?? któraś wie??

Idę się dziś zapisać do okulisty i internisty bo mnie gin goni o te dwie konsultacje. Ciekawe czy zdążę przed porodem na wizytę, bo chcę państwowo :)

ja musiałam iść do okulisty prywatnie bo u nas tylko respektują od prof a do prof to chyba przed ciążą musialabym się zapisać:-D a i tak prywatnie czekam 2 tyg

No mi wpisał pare tyg temu konsultacjie okulista, internista i stomatolog i ostatnio pytał, czy już byłam bo on nic tu nie widzi. Więc wole pójść. Z internistą nie będzie problemu, myślę. Gorzej okulista.
U mnie się nic nie dzieje, ale w sumie ja u okulisty to w swoim życiu z 5 razy byłam chyba w tym 2 razy na badaniach medycyny pracy. Ale widzę dobrze, wszystko spoko.

a mi w tej ciąży nie kazali do okulisty isc. w tamtej chodziłam. i przeciwwskazań do sn nie było to może teraz wyszli z założenia ze dalej jest ok.
a zęby to ginka kazał mi an pierwszej wizycie pokazać :) i sie pytała kiedy ostatnio byłam u dentysty. a ja w wakacje w ciąży chodziłam kontrolnie.
a w czwartek u anestezjolog byłam. bo tu obowiązkowe sa konsultacje przed porodem. i babka stwierdziła ze jestem baba jak dąb i se bez znieczulenia powinnam dać rade ( no pierwszy poród jakoś dałam :-D). ale wszystko ok jak chcę to mogę znieczulenie brać.

reklama
Do góry