reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

ciekawe z tymi pomiarami usg i dzeciaczkami znacznie większymi, czy po prostu są większe niż normalnie czy owulacja była wcześniej, no bo u mnie jak wiadomo kiedy dzidzia powstałą rozbieżności w usg sa tylko kilku dniowe

reklama
Pati porządna waga Twojego Dzidziusia.
Z tymi wymiarami to ja czasem nie ogarniam. Gdzieś już pisałam, że za każdym razem na wizycie coś jest nie tak i się potem nakręcam. Jak miałam ostatnio usg w szpitalu to wyszło, że główka jest na 33/34 tydzień a z długości kości udowej i brzucha na 31. Ja tam już wolę tego nie analizować. Teraz muszę za jakieś 2 tygodnie iść i mamy sprawdzić, czy maluszek rośnie, bo i cóż on tam może innego robić, hihi

Alice...powiem Ci, że ja się pytałam o to gina mojego:) bo też miałam takie rozbieżności:) i on powiedział, że to moje "odchyły" są w normie...a komputer na koniec wylicza mu średnią z tych wyników:)

hej dziewczyny, moja dzidzia też 9 dni do przodu, ale to jeszcze w granicach "błedu"
a mam informację dla dziewczyn z Wawy, na gruponie jest kupon na USG4 za 99zł, ja sobie zakupiłam i pójdziemy z babcią i mężusiem, tak na pamiątkę. Dają płytę i zdjęcia, ale nie jest to USG diagnostyczne. I tak myślę, że warto

Witam!
Po wtorkowej wizycie: Synuś przekroczył 2 kg (33tc), wygląda, że wszystko w porządku tylko niestety jeszcze siedzi na pupie i nie chce się obracać. Mam nadzieję, że w końcu się zdecyduje na fikołka i uspokoi mamę. Zobaczymy na kolejnej wizycie za 2,5 tygodnia...

Dziewczynki - nie bierzcie na poważnie terminów porodu ustalanych na podstawie USG na tym etapie ciąży. Po pierwsze miarodajne są tylko te terminy z początku ciąży. Po drugie każda dzidzia odziedziczyła po nas trochę inne warunki fizyczne :-) Po trzecie Dzidzia rodzi się "w terminie" od 38 do 42 tc.
A że długość kości udowej wskazuje troszeczkę na inny termin niż główka... No cóż popatrzmy na siebie - też nie jesteśmy idealnie proporcjonalni:-D Przecież nóżki nie urodzą się np. w 38 a główka 40 tc:-)
Niepokojące mogą być tylko duże dysproporcje, ale chyba żadna z nas takich nie zgłaszała...

ciesze sie wraz z wami ze dzieciaczki tak pięknie rosną.
Dziewczynki - nie bierzcie na poważnie terminów porodu ustalanych na podstawie USG na tym etapie ciąży. Po pierwsze miarodajne są tylko te terminy z początku ciąży.
mój gin z pl twierdzi ze w ogóle termin porodu z usg to miarodajny jest tylko do 9 tc. później to juz wychodzą właśnie indywidualne cechy dziecka, czy będzie duże czy małe itp. a do 9 tc widać po rozwoju kiedy serduszko zaczyna bić i jak szybko rośnie jaki to jest tydzień rozwoju płodu.
a termin porodu to znają tylko nasze maluszki :) przyjdą na świat w najlepszy dzień dla siebie i nie ważne będzie co mówił lekarz i usg. wiec sie nie nastawiajcie konkretnie tylko bądźcie po prostu gotowe.

Marys, mój mówi tak samo, na wynikach z usg mam tabelkę czy pomiary mieszczą się w granicach od min. do max. dla danego wieku ciąży, nie mam rozpisanych rozmiarów na tygodnie.

reklama
Pati możemy sobie ręce podać:-)mój maluch też taki duży. Tak się zastanawiam czy to może od witamin jakie jem? Ty bierzesz jakieś witaminy i codziennie?Może to ta chemia ma taki wpływ że te dzieciaczki wogóle rodzą się już coraz większe niż kiedyś?

Do góry