reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Anisia też mam podobny suwaczek i mały dwa tyg. temu miał 1900 prawie. Lekarz mi powiedział, że pod koniec grudnia byłoby dorze urodzić ale jeszcze 4 tygodnie do bezpiecznego 37tygodnia.
Te wymiary z usg podobno nie zawsze się pokrywają, z tym ile dzidzia waży po urodzeniu.

reklama
dziewuszki, a czy jest któraś, która nie bierze nic? Żadnych witamin nawet?
Czy tylko ja mam takiego doktorka, który nic mi nie przypisuje a pora żeby coś brać?
Tzn ja nawet nie nalegam, bo mi z tym dobrze, że wszystkie wyniki super, ale jak Wy wszystkie coś bierzecie to nie wiem czy ja nie powinnam.

Gosia mnie gin pyt czy coś biorę na jedej z pierwszych wizyt, już wtedy sama brałam bez pytania lekarza. Ja biorę femibion natal 2 (tam też są kwasy omega 3). Witaminki to nie tylko dla nas ale żeby dzidziuś miał zapewnione witaminy a w codziennej diecie nie koniecznie mu zapewniamy. Podobnie z kwasami omega 3 są bardzo wazne, a ryby to jem tylko średnio raz w tyg a to za małoby było
do femibionu codziennie biorę też żuravit, lacibios femina i magnezin

Gośka ja na początku ciąży brałam tylko folik. Witamy zaczęłam brać niedawno sama, bo jakaś słaba jestem.. Jak wyniki masz dobre i wszystko jest OK to po co brać .

reklama
co do witamin to powiem Wam, że sama biorę femibion, ale w sumie nie wiem po co bo wyniki mam w porządku.... położna w szkole rodzenia powiedziała nam, że po tych wszystkich ślicznych różowych tableteczkach, w ładnych kolorowych pudełeczkach dzieci rodzą się nienaturalnie duże... bo kiedyś tak często nie rodziły się dzieci 4500 a dziś to norma :) nie wiem ile w tym prawdy, ale wiem, że skoro wyniki od początku były dobre to te witaminki nie są mi niezbędne - ja w sumie i tak biorę je bardzo nieregularnie :D

Do góry