reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

mia waga dzidzi jak się patrzy
tiramisu zdrówka. Po antybiotyku powinno być ok.

U mnie też lekarz sprawdza wymiary, zapisuje i usg przelicza. Też słyszałam, że usg przekłamuje nawet do kilkuset gram więc może być większe lub mniejsze. Wszystko okaże się przy porodzie :-)

reklama
ja to sobie przed chwilą wzięłam do ręki 2 kg cukru i doszłam do wniosku, że nie wiem jak ja to utrzymuje w tym brzuchu:D bo ręce to po minucie już mi odpadały:p

Vileyka to niezły kawaler ;) Między nami różnica dnia a moja waćpanna ledwo 1680 g ;) Ale myślę, że to niedoszacowanie ja ważyłam ponad 4kg, mój stary prawie 4 więc i panienka pewnie będzie wielka ;)

btw przesunął CI się termin czy dalej masz 7.01? Ciekawe czy się poznamy na porodówce ;)

Ostatnia edycja:
nadal ten sam. a mógłby się troche przesunąć bo ja chce jeszcze w grudniu:D ale biorąc pod uwagę, że tylko 4% dzieci rodzi się w terminie to mamy niewielkie szanse, żeby na siebie wpaść:p

hej dziewczyny! Vilejka nie martw sie moja coreczka dzisiaj na USG wazyla 2553..... Jej wielkosc okresla tydz ciazy na 35-36! wiec bardzo mozliwe, ze mi sie cos poprzesowalo z miesiaczka, bo od poczatku wszyscy lekarze mowili po usg, ze ciaza jest starsza..... Wow moze bedzie prezent na gwiazdke :)
mialam dzisiaj echo serca plodu i zadnych wad nie ma, serduszko silne i zdrowe, ufff juz tyle chorob wykluczonych!!!!
Tylko, przeraza mnie wielkosc Hani, jak ja ja urodze i czy zmiesci sie w ubranka ;)))

nooo Vileyka toc to masz juz spory balast. Ja urodzilam centralnie w terminie i wszyscy sie smiali w szpitalu z tego, od poczatku roku a rodzilam we wrzesniu to byl drugi taki terminowy przypadek

pati:-) 2,5 kg co Ty za corcie hodujesz:-D e wazne, ze ok, moze bedzie wazyc 4 kg a moze przyhamuje pod koniec, albo wlasnie stwierdzi, ze siedziec juz nie bedzie w brzuchu i powie hello mama na gwiazdke:-)

reklama
pati :) super wieści! mój Maluch też jest duży :) o jakieś 10dni :) także wychodziłoby że zaszłam w ciąże w czasie okresu :laugh2: albo zaraz przed nim :) jeszcze się okaże że święta albo nowy rok na porodówce spędzimy ;-)

Do góry