reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
Asteria, to teraz tylko o slubie mysl:-)

Emmm dlugimi nozkami nie ma co sie przejmowac, najwyzej bedzie osiagac super rezultaty na krotkich i dlugich dystansach:-D Moja corka tez miala dlugie w brzuchu, teraz nie powiem jaka z niej szprycha;-)Dobrze, ze lekarz rozwial Twoje watpliwosci

aga wow wow, ale juz coreczka wazy ;-) bedzie dobrze

Pola, tak jestem teraz zadowolona, choc synus tez nie chcial sobie zdjec cykac, ale to chyba rodzinne:-D

Livastrid nawet ze zdjęcia wygląda na chłopczyka ;-)
Asteria ja też mam tyle energii, żeby biegać ale już po kilku szybszych krokach coś mnie pobolewa w podbrzuszu więc póki co - spokojnie maszeruj ;-)
Kasia rzeczywiście już dzidzia duża ale to nie znaczy, że na koniec będzie wielka. Znam sytuacje, że na Twoim etapie ciąży dziecko ważyło około 500g a urodziło się 4800g :nerd:
Aga dziecko rośnie :-) A dietę przeżyjesz - pociesz się, że dzięki temu nie przytyjesz dużo :-D
Tiramisu, Fazerkam dziękuję za pamięć :happy2: Jak się spodziewałam USG nie było, tylko badanie dowcipne, posłuchałam serduszka i taka ogólna gadka szmatka z ginką. Wszystko jest idealnie póki co. Następna wizyta 3 listopada i wtedy będzie USG, więc czekam cierpliwie :blink:
Pozdrawiam

zrobiłam glukoze!:D nie wiem czy wynik wyjdzie prawdziwy bo piłam to ***** przez pół godziny a nie 5 minut.. ale na szczęście już jest po wszystkim, siedziałam z tym kubeczkiem w kiblu bo każdy łyk powodował odruch wymiotny i wolałam nie ryzykować na korytarzu:D

zrobiłam glukoze!:D nie wiem czy wynik wyjdzie prawdziwy bo piłam to ***** przez pół godziny a nie 5 minut.. ale na szczęście już jest po wszystkim, siedziałam z tym kubeczkiem w kiblu bo każdy łyk powodował odruch wymiotny i wolałam nie ryzykować na korytarzu:D
ja musiałam w gabinecie wypić dały mi pielęgniarki od 3 do 5 min. na wypicie poszło szybko ale potem mdliło.. dwie godziny bez ruchu, bez wody, jedzenia... nie wiem jak to wytrzymałam.

Wyjatkowo upierdliwe badanie ;) tak samo się męczyłam jak wy ;) Od tamtej pory sama nie zleciłam nikomu takiego badania a powiem szczerze lubiłam, żeby mieć jasną sprawę co do cukrzycy;p

No i mnie też czeka to badanie mam nadzieję że jakoś dam radę :-) szkoda tylko że trzeba siedzieć te 2h ale cóż jak trzeba to trzeba wezmę sobie jakaś książkę i zleci oby tylko wynik był poprawny.

Pójdę tam ze średnim nastawieniem bo naczytałam się jak to u Was było ;-) obym tylko nie zabrudziła im podłogi hi hi

reklama
kasia- Ja w ogóle nie miałam problemu z tym badaniem. wypiłam szybko troche słodkie pod koniec, ale dało się wytrzymać i tyle. weź ze sobą cytrynkę, to juz w ogóle jest oka.

Do góry