reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
Aniaa...na 3/4d najlepiej pójść troszkę później:) tak mówił mój gin:) najlepszy jest czas kiedy jest sporo płynu owodniowego:) ja byłam i moje dziecię obróciło się plecami i za żadne skarby nie chciało się obrócić i tyle mam z wspaniałego zdjęcia potomka...:p ale przynajmniej za badanie nie płaciłam, więc nie płakałam, że kasa w błoto poszła:)

no właśnie i tego się boję,że odwróci się plecami i nic nie będzie można zrobić,a za wizytę tak czy siak trzeba będzie zapłacić :)

Witam,
Ja już po USG, dołączam do grona rodziców maluszków o płci żeńskiej. Badania ok. Teraz czas na wybranie imienia dla córki. :-)

reklama
Ja już po wizycie. Wszystko ok. Szyjka ma długość 34 mm i jest lekko zgięta, więc może dlatego lekarz tego nie czuł. Nic się z nią nie dzieje, jest szczelnie zamknięta. Lekarz upewnił mnie, że w jego odczuciu nie ma przesłanek do niepokoju. Podejrzeliśmy też pobieżnie dzidzię. Widziałam i rączki i nóżki i serce i żołądek i główkę. Wszystko w porządku, można powiedzieć takie usg połówkowe ekspresowe. Tętno 140. Pępowina w porządku.

Lekarz super, konkretny, przemiły. Jak jakaś z Was Warszawy szuka gdzie zrobić takie badanie to polecam Babkę Medicę i doktora Łukasza Lewczuka. Wszystko pokazuje, odpowiada na pytania, konkretnie i na temat, przemiły. USG 3 czy tam 4 D kosztuje tam 200 zł.

Ja odetchnęłam. Jeszcze zobaczę co mi drugi lekarz na wizycie powie w przyszłym tygodniu, kiedy będę miała to USG połówkowe zaplanowane. Odebrałam receptę, wykupiłam też lekki zalecane przez lekarza i się uspokoiłam. Mam zdjęcie twarzy Maleństwa. Ładny bobasek, w ogóle była bardzo spokojny/a.

Adak gratuluję dziewczynki. Nie sprawdzałam wyniki batalii, ale jestem ciekawa czy więcej wśród Styczniówek chłopków czy dziewczyn.

Ostatnia edycja:
Do góry