reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

No ja dzisiaj mam kolejną wizytę po 5 tygodniach... tyle tylko, że ja mam bez usg, bo na nie zapisuję się oddzielnie do innego lekarza... no ale pewnie posłucham sobie tętna dziecka :-) jupi.
Odbieram też wyniki krwi i moczu i ciekawa jak co mi wyjdzie...
Jak to, co wyjdzie??? Wyjdzie, że wszystko jest ok!!! Przecież nie ma innej możliwości :)
POWODZENIA!

reklama
Wczorajszą wizytą byłam zaskoczona. Mam idealne wyniki, wszystko w normie, a lekarz stwierdził, że "za idealna" jak na kobietę w ciąży, że może za mało pije i dlatego są fałszywie pozytywne. Wszystko mam powtórzyć. Dziwne to dla mnie. Pozbyłam się bakterii w moczu.

No ale inne kwiatki wyszły. Że wg. niego mam za krótką szyjkę macicy, oczywiście potwierdzić albo zaprzeczyć ma to usg, które mam za tydzień.
Do tego czasu mam brać luteinę i przyjść do niego na kontrolę. Problem polega na tym, że dopiero w domu się dopatrzyłam, że nie dałam mi na nią recepty. Owszem w zaleceniach wypisała i pamiętał, że wystawiał w komputerze, ale nie wydrukował. Ja dostałam tyle skierowań, że zgarnęłam bez patrzenia i sprawdzania. Próbuję się do niego od rana dodzwonić, ale nie odbiera. Porażka. W sumie dzisiaj tez przyjmuje w inne placówce, ale można szału dostać próbując się dodzwonić na recepcję.

Odechciewa mi się wszystkiego.

Megi ale troszkę dziwne, że jak szyjka się skraca odrazu gin nie zareagował i nie zrobił usg, niestety w ciągu tyg szyjka potrafi się baaardzo mocno skrócić, wiem coś niestety o tym bo moja kolezanka miała z tym problem, lekarz to u niej olał i kazał tylko leżeć ....
co do recepty, spróbuj tak moze w której aptece się uda, że zostawisz im jakąś kwotę w zastaw za luteinę, doniesiesz jak odbierzesz receptę i wtedy odbierzesz kasę, ja tak kiedys zrobiłam

Megi ale troszkę dziwne, że jak szyjka się skraca odrazu gin nie zareagował i nie zrobił usg, niestety w ciągu tyg szyjka potrafi się baaardzo mocno skrócić, wiem coś niestety o tym bo moja kolezanka miała z tym problem, lekarz to u niej olał i kazał tylko leżeć ....
co do recepty, spróbuj tak moze w której aptece się uda, że zostawisz im jakąś kwotę w zastaw za luteinę, doniesiesz jak odbierzesz receptę i wtedy odbierzesz kasę, ja tak kiedys zrobiłam

Dzięki Ewelina,
próbuję się jakoś dostać do tego lub innego lekarza. Może jakoś uda mi się zdobyć receptę.
Co do usg, niestety w LIM/LUX MED tak jest, że na wizycie nie ma usg, umawiasz się na nie oddzielnie.

Byłam dzisiaj na prywatnym USG. U nas będzie upragniona DZIEWCZYNKA :) !!! Jestem taka szczęśliwa bo zawsze od dziecka chciałam mieć córkę. Lekarz powiedział, że na 100% będzie to płeć żeńska ponieważ nawet na USG 4D wydrukował mi wargi sromowe i mam porównanie co do USG 4D jak byłam w ciąży z Filipkiem. Hi hi teraz już wiem na co pójdzie połowa wypłaty - oczywiście opaski i sukienusie.

Byłam dzisiaj na prywatnym USG. U nas będzie upragniona DZIEWCZYNKA :) !!! Jestem taka szczęśliwa bo zawsze od dziecka chciałam mieć córkę. Lekarz powiedział, że na 100% będzie to płeć żeńska ponieważ nawet na USG 4D wydrukował mi wargi sromowe i mam porównanie co do USG 4D jak byłam w ciąży z Filipkiem. Hi hi teraz już wiem na co pójdzie połowa wypłaty - oczywiście opaski i sukienusie.

Gratuluję córci !!!!

Cukiereczek- gratuluje upragnionej Coreczki :-)
Megi Pegi- najwazniejsze, zebys sie nie denerwowala. Mysle, ze w aptece jak poprosisz, to Ci dadza lekarstwo, a recepte doniesiesz. jak sa mile Panie to sie zgadzaja- zreszta widza, ze w ciazy jestes :-) A na USG idz jak najszybciej, zawsze mozesz isc gdzie indziej, gdzie maja wolny termin. Pozdrawiam :-)

reklama
Do góry