reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze USG

niesamowite, jak świetnie widać dzieciaczki na 3d. Możecie już teraz stwierdzić do kogo jest podobne w brzuszku mamusi!!

reklama
Pytia: GRATULUJĘ SYNUSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak byłaś na opolskiej, to byłaś u Włochowej? na badaniu razem z przepływami?
ja idę do Zabrza do dra Cholewy na to samo badanie ósmego, a wieczorem dzwonię do niego coby pogadać o usg 3d u niego w szpitalu.

Felqua: przyjmuje na kościuszki w k-cach, ale w gabinecie w zabrzu ma lepszy sprzęt.

jejkus ile chlopcow anik,pytia gratuluje z calego serducha pociech,fajnie ze juz wiecie,ja musze poczekac,a poniewaz mam juz"wszystkie dzieci"to tak jakbym zaczynala od zera ;Dco sie urrodzi to bedzie dobrze :D
]azik bardzo zycze ci dziewuszki ;D

magdalenaB pisze:
anik sliczne dzieciatko i zdjecia tez bardzo udane.
ilona ja tez sie zastanawiam o ktorej mialas to usg :)
Wiekszosc z Was mnie nie zna bo dopiero niedawno dowiedzialam sie o tym forum , troszke pisalam na innym ale tam wszystko slabiutko sie krecilo , naprawde takie forum to cos skad naprwade najwiecej sie moge dowiedziec gdyz od dwoch lat mieszkamy z mezem w Philadelphii(roznica czasu) zadnej rodziny.
czasami zmszona zabierac ze soba kolezanki ktore mowia perfect po angielsku bo ja nie znam wszystkich okreslen medycznych i albo sama nie moglam zapytac gina albo nie rozumialam o czym on mowi. Zawsze sie modle zeby bylo wszystko ok bo raz juz mialam sytuacje ze gin zadzwonil do mnie do domu i cos mi nawija a ja zrozumialam jakies 60% a potem wszystkie mysli kolowaly mi w glowie o czym on mowil i ze na pewno jest cos nie tak (to bylo przed usg prenatalnym po badaniu krwii).Oboje z mezem bardzo tesknimy do Polski i juz nie moge sie doczekac jak razem z malenstwem wreszcie pojade w przyszlym roku na dluzej. To jest straszne jak tutaj zaczyna sie dostrzegac piekno naszego kraju i czuje sie ten sentyment na kazdym kroku, dlatego Wam zazdroszcze i patrze z rozrzewnieniem na zalaczone przez Was zdjecia.

Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do Waszej "paki" bo widze ze mamusie sa super a dzieciaczki jeszcze piekniejsze,
(ja pochodze z poludniowej Polski) a teraz wlasnie mam przerwe w pracy i moge cos naskrobac ,zaluje ze ciezko mi sie zgrac z Wami w czasie ale bede sie starac

Pozdrawiam Wszystkich

Iwka, zawsze mozesz do mnie zagadac bo jestem w tej samej strefie czasowej i do tego pracuje przy komputerze i jeszcze sama w pokoju jestem wiec co rusz zagladam na forum ( zwlaszcza jak szefa nie ma ;D).
Angielski medyczny jest nawet dla amerykaninow ciezki. Moj maz jest lekarzem wiec mi wszytsko tlumaczy z medycznego na ludzki jezyk:) Czy myslalas zeby moze pojsc do polskiego ginekologa? Na pewno jakis jest w Phil. Ja chodze do amerykanki tylko dlatego ze pracuje w tym samym szpitalu co moj maz, no i szpital mam 5 minut od domu. Ale i tak zawsze sie denerwuje podczas wizyty czy wszystko dobrze zrozumialam. Wizyty staram sie umawaic tak zeby maz mogl isc ze mna ale z tym roznie bywa i zazwyczaj chodze sama.

A forum jest swietne bo pozwala porownac objawy, no i ta swiadomosc ze inne dziewczyny tak samo jak my przezywaja ciaze, martwia sie o dzidzie, maja te same dolegliwosci, domowe sposoby na rozne dollegliwosci. Szkoda ze nie mieszkamy blisko siebie. Niedaleko mnie jakas organizacja polonijna prowadzi bezplatne zajecia dla kobiet w ciazy. Mysle ze to bedzie fajny dodatek do szkoly rodzenia prowadzonej przez szpital. Rozejrzyj sie moeze i u Ciebie cos takie jest organizowane.
Masz moze gg?

reklama
Do góry