reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze USG

Jejku jakie wyrazne zdjecia,ciekawe jak moje dzidzi wyjdzie :) to bedzie 15 tydz,wiec bedzie juz kawal byczka :) (moj mezyk wie ze to syn na stowke)

reklama
heyw 11 tygodniu byłam na 3d i super dzidzię widać ale pisąłyście coś że na 3d lapiej amniopunkcja przecież jest bardziej inwazyjna a usg 3d nie?
robiłam też biochemię na różne zespoły Downa Turnera Platau
- podobno usg 3d i ta biochemia daje 99% pewności

ze względu na mój wiek i brak takich tam różnych w rodzinie nikt mi nie kazał tego robić aale jak zwykle jestem nadgorliwa

Monia, śliczna dzidzia i jak patrzę na to zdjęcie z boku, to tak jakbym widziała swoje maleństwo, bo mamy podobne zdjęcia :)
CUDO, CUDO, CUDO :), patrzę na CRL i widzę, że ładnie rośnie :), tylko pogratulować! :)

Dzieki ! Nie mam ciagle wynikow. Wscieklam sie na Ceranowa i jesli dzis nie dostane e-maila ze sa wyniki,to chyba rozniose im ta przychodnie. Ta baba cos kombinuje,klamala wczoraj strasznie. Opisalam wiecej w dziale: JAK SAMOPOCZUCIE.... A i jeszcze jedno. Blagala,zeby byc na 15. Bylam i jak sie okazalo dr Zwolinskiego wcale nie bylo tylko jakis obcy chlop robil mi usg dla TVN. O 15 mialo byc nagranie,potem wyniki i znow rozmowa ze Zwolinskim. Po dobrych 2 godz. powiedziala,ze Dr Z bedzie dopiero o 20. Gdyby krowa powiedziala to wczesniej za nic bym nie pojechala,bo inna byla umowa. Wrrrrrrr....

Monia to i tak bardzo ładnie widać... Prawie tak jak na załaczonym przeze mnie linku, tylko nie na żółto ;) Też muszę się na takie wybrać. Nie tylko z przyjemności, ale chcę być pewna, ze wszystko w porządku. U dzidzi Mojej przyjaciółki wykryli dzięki temu USG wadę serduszka :(

Czesc dziewczyny!
jestem tu pierwszy raz. przeglądam forum od ok miesiąca, mniej wiecej od czasu jak sie dowiedzialam, otrzasnelam ze zdziwienia, potwierdzilam i w koncu jednak z mezem zaczelismy sie cieszyc.
Niestety mam teraz egzaminy zawodowe, od 2 mies. sie do nich przygotowuje i kazde przegladanie forum okupione jest wyrzutami sumienia ze wlasnie powinnam czytac o spółkach, umowach czy innych tam prawniczych ekscytacjach.
A mi sie chce tylko mowic i czytac o ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem chyba ok. w 12 tygodniu.
Raz bylam na usg i ............ rozwiały się wszelkie moje watpliwości jak zobaczylam serduszko. to bylo ok 7-8 tygodnia - bobik mial 1 cm!. badan krwi nawet nie mam kiedy odebrac.
fajnie sie was czyta :D
bo moi znajmi to tylko o egzaminie i karierze, a pozostałe to wyemancypowane 30-latki, które o dzieciach ani mysla, ja jestem od nich mlodsza wiec patrza na mnie sceptycznie.
teściowie prowadzą mnóstwo procesów sądowych i tylko to ich interesuje i chcą tylko żeby im pisać stosowne pisma - a nie zapytają jak się czuję. Tylko moi rodzice i męzuś jakoś sie martwią i interesują.
No to wylałam swoje zale ;)
wyszła epopeja
a co do usg to chyba pojde prywatnie zaraz po ostatnim egzaminie bo bardzo się denerwuje a termin umowiony mam dopiero na 23 września.
Pozdrawiam

reklama
Czesc Koga :) Ja tez jestem ok. 12 tygodnia i tez sie bardzo denerwuje- ostatnio widzialam dzidziusia jak mial 7 w i 2 d (mial wtedy 12 mm), i od tej pory nie wiem co sie tam z nim dzieje. Termin usg mam za tydzien, ale wlasnie sie zastanawiam czy sie nie wybrac jutro, bo inaczej te nerwy mnie wykoncza.
Jeszcze mnie brzuch zaczal pobolewac- chyba z nerwow.
A moze tesciowie po prostu wola poczekac z radoscia az sie urodzi- niektorzy tak do tego podchodza.

Do góry