ja bralam duphaston przez chwile (1 opakowanie, tabletka 2 razy dziennie) oslonowo, na wszelki wypadek po paskudnym przezyciu jakie mnie spotkalo w 6 tygodniu- bylam na spacerze z moimi psami i moja mala sunie napadl duzy pies- bardzo powaznie ja pogryzl, a mi rozwalil kolano. Uderzyl mnie barkiem z boku i poszly wiazadla piszczelowe. Nadal niezupelnie moge zginac noge. (co to bedzie pozniej, podobno w ciazy i tak rozluzniaja sie wiazadla). No i lekarz stwierdzil, ze po tak duzym stresie to na wzelki wypadek mam brac ten duphaston. Najgorsze bylo odstawienie leku- bardzo sie balam przez pierwsze 3 dni, ale okazalo sie ze wszystko ok.
reklama
M
monika_pk
Gość
kurde...ale robie błedy....wogóle jestem ostatnio jakas roztargniona....dzisiaj szukałam portfela w torebce i sie zdenerwowałam bo go nie mogłam znalesc ....dodam ze cały czas trzymałam go w drugiej rece..
M
monika_pk
Gość
ja Duphaston biore od 4 tyg...wtedy juz byłam pewna ze jestem w ciazy...najpierw brałam 3x1 potem 2x1 teraz te ostatnie piec dni 1x1 ....troche sie go boje odstawic...u mnie skolei doszło do poronienia w 7 tyg.mimo badan nie wiadomo co było tak naprawde powodem...
cześć Mamusie i Dzidziusie!!!!!!!!
ja teraz już sama nie wiem co mam sądzić o usg 3D 4D - dzwoniłam właśnie do poradni, gdzie je wkonują i Pani powiedziala mi, że te typy usg są wykonywane ku uciesze rodziców a nie w celach DIAGNOSTYCZNYCH - zgłupiałam do reszty
ja teraz już sama nie wiem co mam sądzić o usg 3D 4D - dzwoniłam właśnie do poradni, gdzie je wkonują i Pani powiedziala mi, że te typy usg są wykonywane ku uciesze rodziców a nie w celach DIAGNOSTYCZNYCH - zgłupiałam do reszty
Kasiu,moj lekarz jak zapytalam o badania prenatalne zapytal po co mi to. A jednak mam juz porownanie po zwyklym usg i tamtym. Na 3d lekarz wszystko prawie u dzidzi przebadal,obejrzal mi lozysko,ile naczyn jest w pepowinie i inne rzeczy. Na zwyklym usg,chociaz robil je lekarz dosc znany w W-wie i znajacy sie na rzeczy,nie mogl ocenic kosci noska,bo ich nie bylo widac,nie mowiac juz o mozgu. Z ledwoscia obejrzal fald karkowy i to nie do konca go zmierzy,bo dzidzia sie ruszala i uciekala. Ja uwazam,ze warto ale decyzja nalezy do kazdej indywidualnie. A radoche rzeczywiscie ma sie tez wielka.
a kiedy idziesz na usg do tego lekarza? bo ja też bym się chetnie wybrała USG 3D ale u nas w Częstochowie chyba nie ma więc jak byś była zadowolona to bym wzięła od Ciebie namiary na tego lekarzakaśka76 pisze:ja też zamierzam się wybraćcoby mieć pamiątkę.
dodatkowo idę prywatnie na usg w 22tyg. do Katowic do poleconego mi lekarza.
reklama
A
agao
Gość
słyszałam już niejednokrotnie że dr ceran olewa pacjentki , ona pracuje w gabinecie w którym jest najnowsza aparatura do 3d ostatnio tam byłam zabuliłam za wszystko 600zł-dla mnie to dużo a później jak się zaziębiłam i chcialam telefonicznie zadać jej pytanie to od razu mnie zaprosiła na wizytę pryywatną oczywićście
co do żarcia to nie mogę patrzeć na jajka pod jakąkolwiek postacią, na ziemniaki oraz na kotlety w panierce których kiedyś potrafiłam zjeść sporo
za to bananów tyle ostatnio zjadłam co chyba żadna małpa przez całe sowje życie no i winogrona na przemian z super kwaśnymi jabłkami
co do żarcia to nie mogę patrzeć na jajka pod jakąkolwiek postacią, na ziemniaki oraz na kotlety w panierce których kiedyś potrafiłam zjeść sporo
za to bananów tyle ostatnio zjadłam co chyba żadna małpa przez całe sowje życie no i winogrona na przemian z super kwaśnymi jabłkami