reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze USG

reklama
Hej, mi przed pierwszym usg w 8 tyg zadzownili ze szpitala i kazali wypic na godzine przed usg prawie 2 litry wody i nie sikac az do usg. Myslalam ze mi pecherz peknie w poczekalni. Ale dzidize bylo widac dobrze. Przy wczesnej ciazy zalecaja usg z pelnym pecherzem bo wtedy lepiej widac fasolke. Pojutrze mam kolejne usg, ale juz bez picia wody- chyba ze jutro zadzwonia;)

Przy dopochwowym usg trzeba mieć pusty pęcherz, a przy usg przez powłoki brzuszne - pełny?? Nie wiedziałam! Lekarz 2x robił mi usg dopochwowe i nic nigdynie mówił. Zobaczymy co powie w środę, ciekawe czy znowu zobaczę moją Glisdeczkę ;)

Osinka nie wiem czy przy dopochwowym trzeba miec pusty pecherz czy poprostu lekarka nie chciala zebym sie dluzej meczyla- w koncu to byly prawie 2 litry wody.

Hej dziewczyny!
Byłam dziś u swojego ginekologa i jestem kosmicznie rozbawiona - widziałam na usg moje dziecko - strasznie szalało po moim brzuszku, w ogóle nie udało się badanie, tzn. nie mam zdjęcia i trochę mi z tego powodu żal. Dzieciątko dosłownie skakało i miotało się po całym brzuszku! hihihi szalone! ;)

reklama
Jeszcze jedno - kiedy mniej więcej będzie wiadomo jaka to płeć? Już sama nie wiem czy chcę wiedzieć. ;-) Trudno mi się określić - na razie to i tak jest Agata albo "Glisdeczka". ;)

Do góry