reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze USG

Dziewczyny, moja kolezanka jest w 8 tyg ciazy. dzis miala usg i jej dzidizus ma 2.9mm. Moj w 8 tygodniu byl prawie o polowe mniejszy bo mial 1,7mm. Kolezanki kolezanka w 8 tyg miala 2,3 mm. Martwie sie ze moj dzidzus taki malusienki byl. Lekarka nic nie mowila zeby byl za malutki a ja sie juz martwie. We wtorej mam usg i zobaczymy ile dzidzus urosl. A wasze fasolki ile mialy w 8tyg?

reklama
Moje dwie fasolki w 8 tygodniu mialy 12 i 13 CRL - czyli tez byly male a juz w 12 tygodniu mialy 5,2 i 5,5 - teraz juz za dwa dni skoncza 6 miesiecy - ale ten czas szybko leci :-) zazdroszcze wam dziewczyny brzuszkow - super byc w ciazy i nosic swoje szczescia pod serduchem
powodzenia

Dobrze ANIK jutro sie upewnie do kogo jestem zapisana. Przyznam,ze bylam taka zaaferowana tymi badaniami,ze nie zapytalam do ktorego lekarza,wiem tylko ze na 19:30. Zadzwonie tam okolo poludnia i sie dowiem,jesli nie do Zwolinskiego to przepisze sie na inny termin. Nie ma znaczenia czy najpierw robia usg a nastepnego dnia krew i odwrotnie? Przed badaniem krwi chyba wolno jesc? Bo ponoc pobieraja od godz.16:00

Tak Monia, można jeść. Wiem, że wyniki z USG i pobranie krwi muszą być wykonane do 24h razem, więc chyba nie ma znaczenia, czy wpierw będzie USG czy pobranie krwi. Wydaje mi się, że będziesz u dr Zwolińskiego, bo on właśnie jutro przyjmuje jakoś w tych godzinach. Powiedz jak wyglądasz, to może Cię tam rozpoznam :), ja będę pewnie jakoś koło 20:00, ale wpierw zadzwonię i upewnię się, o której mam wizytę.
Krew faktycznie pobierają od 16:00 :)

ANIK, jakos nie moge sobie poradzic ze zmniejszaniem zdjec,wyslalam wiec e-mailem. Sprawdzilam juz i wiem ze jestem zapisana do dr Zwolinskiego. Moze jak bede wychodzila to Ty wejdziesz,bo ja mam badanko na 19:30 :)

Ja przed USG wyiłam wodę 750 ml, myślałam, ze się posikam, ale za to MAleństwo było widać bardzo dobrze. Podobno na początku ciązy trzeba, bo wtedy dzidzia jest mała, a pełny pęcherz wypycha macicę.Nie zaszkodzi wypic ;)

reklama
Do góry