reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze USG

Dziewczyny, moja kolezanka jest w 8 tyg ciazy. dzis miala usg i jej dzidizus ma 2.9mm. Moj w 8 tygodniu byl prawie o polowe mniejszy bo mial 1,7mm. Kolezanki kolezanka w 8 tyg miala 2,3 mm. Martwie sie ze moj dzidzus taki malusienki byl. Lekarka nic nie mowila zeby byl za malutki a ja sie juz martwie. We wtorej mam usg i zobaczymy ile dzidzus urosl. A wasze fasolki ile mialy w 8tyg?

reklama
Moje dwie fasolki w 8 tygodniu mialy 12 i 13 CRL - czyli tez byly male a juz w 12 tygodniu mialy 5,2 i 5,5 - teraz juz za dwa dni skoncza 6 miesiecy - ale ten czas szybko leci :-) zazdroszcze wam dziewczyny brzuszkow - super byc w ciazy i nosic swoje szczescia pod serduchem
powodzenia

Dobrze ANIK jutro sie upewnie do kogo jestem zapisana. Przyznam,ze bylam taka zaaferowana tymi badaniami,ze nie zapytalam do ktorego lekarza,wiem tylko ze na 19:30. Zadzwonie tam okolo poludnia i sie dowiem,jesli nie do Zwolinskiego to przepisze sie na inny termin. Nie ma znaczenia czy najpierw robia usg a nastepnego dnia krew i odwrotnie? Przed badaniem krwi chyba wolno jesc? Bo ponoc pobieraja od godz.16:00

Tak Monia, można jeść. Wiem, że wyniki z USG i pobranie krwi muszą być wykonane do 24h razem, więc chyba nie ma znaczenia, czy wpierw będzie USG czy pobranie krwi. Wydaje mi się, że będziesz u dr Zwolińskiego, bo on właśnie jutro przyjmuje jakoś w tych godzinach. Powiedz jak wyglądasz, to może Cię tam rozpoznam :), ja będę pewnie jakoś koło 20:00, ale wpierw zadzwonię i upewnię się, o której mam wizytę.
Krew faktycznie pobierają od 16:00 :)

ANIK, jakos nie moge sobie poradzic ze zmniejszaniem zdjec,wyslalam wiec e-mailem. Sprawdzilam juz i wiem ze jestem zapisana do dr Zwolinskiego. Moze jak bede wychodzila to Ty wejdziesz,bo ja mam badanko na 19:30 :)

Ja przed USG wyiłam wodę 750 ml, myślałam, ze się posikam, ale za to MAleństwo było widać bardzo dobrze. Podobno na początku ciązy trzeba, bo wtedy dzidzia jest mała, a pełny pęcherz wypycha macicę.Nie zaszkodzi wypic ;)

reklama
Do góry