Antiope
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 11 Październik 2006
- Postów
- 11 228
Przepis szalenie prosty i szybki do przygotowania
Makaron razowy ze szpinakiem i kurczakiem (około 4-6 porcji):
Makaron razowy 250 g (kokardki, rurki lub świderki) ugotować aldente. Szpinak 200-250 g (np. mrożony Hortex) udusić z dodatkiem soli, gałki muszkatołowej, świeżego zgniecionego czosnku (ilość według uznania, ja do takiej ilości dałam prawie całą główkę, ale ja uwielbiam czosnek) i pieprzu. Kiedy woda całkowicie odparuje dodać 150g serka homo i wymieszać. Około 500 g piersi z kurczaka pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie z oliwek. Do szpinaku dodać makaron i kurczaka. Wymieszać i gotowe.
Makaron razowy ze szpinakiem i kurczakiem (około 4-6 porcji):
Makaron razowy 250 g (kokardki, rurki lub świderki) ugotować aldente. Szpinak 200-250 g (np. mrożony Hortex) udusić z dodatkiem soli, gałki muszkatołowej, świeżego zgniecionego czosnku (ilość według uznania, ja do takiej ilości dałam prawie całą główkę, ale ja uwielbiam czosnek) i pieprzu. Kiedy woda całkowicie odparuje dodać 150g serka homo i wymieszać. Około 500 g piersi z kurczaka pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie z oliwek. Do szpinaku dodać makaron i kurczaka. Wymieszać i gotowe.