die_perle
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 18 Czerwiec 2012
- Postów
- 2 354
KARTOFELN SALAT DLA PANNACOTY (I NIE TYLKO)
[h=4]Składniki[/h]
Cebulkę kroimy w plastry, dodajemy do niej cukier i ocet, a następnie ją ugniatamy aby zrobiła się miękka i słodka. Szczypior drobno kroimy dokładamy do cebulki.
Całość mieszamy i dodajemy do ziemniaków wraz z pokrojonym koperkiem, majonezem (domowej roboty), musztardą, solą i pieprzem.
Po raz kolejny mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Jest to sycąca sałatka bawarska, w każdym landzie przygotowywana w inny sposób, najczęściej serwowana z pieczonym i grillowanym mięsiwem czy sznyclem.
[h=4]Składniki[/h]
- Ziemniaki młode - 1 kg
- Cebula szalotka - 2 - 3 szt
- Szczypior duży - 0,5 pęczka
- Koper - 1 pęczek
- Muszarda - 2 łyżki
- Cukier - 2 łyżki
- Ocet - 1 łyżka
- Sól i pieprz - do smaku
Cebulkę kroimy w plastry, dodajemy do niej cukier i ocet, a następnie ją ugniatamy aby zrobiła się miękka i słodka. Szczypior drobno kroimy dokładamy do cebulki.
Całość mieszamy i dodajemy do ziemniaków wraz z pokrojonym koperkiem, majonezem (domowej roboty), musztardą, solą i pieprzem.
Po raz kolejny mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Jest to sycąca sałatka bawarska, w każdym landzie przygotowywana w inny sposób, najczęściej serwowana z pieczonym i grillowanym mięsiwem czy sznyclem.