reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

NASZE MAJOWE SLONECZKA!! Tu sie mozesz przywitac

no wlasnie o tym dyskutowalysmy na tamtym forum i jak sie okazalo byl to blad prasy!! w tym artykule wczoraj tez tak bylo napisane (czy dzis rano) ale to zmienili!!
po 1 to dla najbiedniejszych juz weszlo bo widzialam u mamy podpisane to przez kaczora! wiec tego juz nie zabiora! a jesli chodzi o to 1 tys dla wszystkich to chyba tez od stycznia tego roku!
tylko ja sie zagubilam wkoncu za kiedy mam sie rozliczac i ile dostane....
niektorzy dostaja tak: 1 tys jako najbiedniesi 1 tys jako kazdy i np 500 zl od gminy....

reklama
juz sie wywiedzialam ze tak: kazda z nas dostanie 1 tys! a te ktore maja dochod ponizej 504 zl to dostana okolo 2 tys! no i jesli gmina bedzie cos dawac za urodzenie to tez sie dostanie:):)

ja wczoraj slyszalam ze ustawa wchodzi za 14 dni i ze od beciwkogo bedzie tzreba odliczyc 19% podatek no bo przez becikowe sie rodzina wzbogaca i nawet do dotatku mieszkaniowego trzeba je liczyc!!!!!!!!!!!

pomieszane z poplatanym

ja tam juz tego nie slucham!

ale chore....ja tez nie slucham pojade do matki za 2 tyg ustawe juz bedzie miala i sama sobie punkt po punkcie przeczytam:) a teraz to takie ceregiele tylko...

No i dobrze; pieniazki, choc by sie chcialo, z nieba nie spadaja, a takie spore to nawet na drodze nie leza, wiec plus za becikowe.

Ciekawe, czy za kilka lat nie okaze sie, ze nastapil wyz demograficzny, bo komus zamarzylo sie kino domowe, nowa komora, remont mieszkania albo cos innego w tym stylu...

Witam wszystkie mamusie (wy tez czujecie sie jak mamusie, a nie jak "przyszle" mamusie?) Jak tam wasze samopoczucia? jesli chodzi o kupowanie ciuszkow to chyba kazda z nas ma te same odczucia... kupienie chociaz drobiazgu dla naszego malenstwa zbliza tak jakos w swiadomosci ten cudowny moment. W moim przypadku dopadlo to nie tylko mnie i mojego meza ale rowniez moich rodzicow (tesciowa uwaza ze bez przesady- kupi cos jak zobaczy wnuczke) tak wiec regularnie kolekcja ubranek zwieksza sie a to o sliczne spioszki, a to o szlafroczek itd... Nie wiem jak wy ale ja nie bardzo potrafie sobie wyobrazic jak malenkie bedzie dziecko po urodzeniu i przewaznie kupujemy z Przemkiem cos w rozmiarze 68 bo te mniejsze to jakies takie malutkie. hihi. najwyzej bedziemy podwijac rekawki. Oczywiscie moi rodzice sa bardziej przewidujacy i kupuja tez mniejsze ubranka, ale ostatnio oszaleli na punkcie slicznego czerwonego kombinezonu w rozmiarze 74!!! A co tam:) to ich pierwszy wnuk w koncu.Niech ma. heh. pozdrawiam Was, aha.. wyskoczyla mi na nogach bardzo swedzaca wysypka, spotkalyscie sie juz z tym? ide dopiero do gina za tydzien, wapno nie pomaga a w nocy idzie sie zadrapac na smierc:) ehh.. no nic. buziaki. trzymajcie sie ;)

Moja teściowa kupiła "tonę" ciuszków na rozmiar 94 lub 98 ( już nie pamiętam dokładnie numeracji) - najwyżej będzie mieć w czym biegać za rok czasu :laugh:

reklama
Moja Mama z kolei, chociaz od poczatku byla utwierdzana w przekonaniu, ze bedzie miala wnuka, nie wnuczke, skusila sie na kupno kilku rozowych spioszkow ;D

Do góry