reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZE MAJOWE SLONECZKA!! Tu sie mozesz przywitac

oj moja mama naprawde nie potrafi się powstrzymać i ciągle coś kupuje. W sumie za każdym razem jak się z nią widze to dostaje coś dla Amelki. Ostatnio Amelka dostała śliczną dzinsową sukienkę i sztruksowe ogrodniczki - napawde śliczne. Ja za każdym razem jak jestem na targu albo w Tesco zawsze coś kupie :) także kolekcja się powiększa. My kupujemy wszystko w rozmiarze 56 i 62 a w szafie mam tą pakę którą odkupiłam za 100 zł z rozmiarem od 68 w górę ::) Nawet są tam 3 śpiworki, z którym nie wiem czy normalnie się kożysta, ale się okaże :)

reklama
Tamarunia, tak mówiąc szczerze też wolałabym pod koniec ciąży wypuścić się na zakupy :) i kupić wszysto naraz, niestety finanse zmuszają nas do kupowania na raty.

gosiek289 pisze:
Moja teściowa kupiła "tonę" ciuszków na rozmiar 94 lub 98 ( już nie pamiętam dokładnie numeracji) - najwyżej będzie mieć w czym biegać za rok czasu :laugh:

chyba predzej za 2 lub 3 lata :)
mysle ze chodzi o 98 (rozmiary sa co 6 od 56 zaczynajac :) )

Idzia - całkiem możliwe że nawet za 2 - 3 lata ;D - ja mam córkę która ma wzrost taki prawie jak ja - a więc dla mnie nawet 2 - 3 latki to też maliszki wielkości dzidzi - juz zapomniałam jaki wzrost mają dzieci w jakim wieku
A rozmiar faktycznie ( 98) - sprawdzałam. Najwyżaj ciuszki poleżą dłużej w szafie. ;D

gosiek tylko nie zapomnij potem o tych ubrankach - ale jako doswiadczona mama pewnie wiesz o czym mowa :)
mi niestety nie az zdazylo sie odlozyc cos na potem a jak sobie o tym przypomnialam to bylo juz za male :( ;)

Na razie nie mam tego jeszcze zbyt dużo - ale widzę, ze teściowa próbuje mnie zarzucić ciuszkami - dzisiaj do mnie dzwoniła i mówiła, że ma nowe ciuszki dla maluszka. Jak na razie sobie posegregowałam to co mam i podzieliłam rozmiarami i w taki sposób ułozyłam do szafy.

gosiek - widze ze masz juz szafke z ubrankami gotowa :) u mnie jeszcze wszystko przede mna; musze przejrzec rzeczy po michale i zobaczyc czy cos trzeba dokupic :)

Szafke mam - po prostu zmienialiśmy meble ze segmentu na komody i każdy ( tzn. dzidzia, Roman i ja - Ania jet w innym pokoju - więc nie dostała - na razie) dostał swoją komodę.
I dlatego maluch ma też już swój mebelek. ;D

reklama
ja komode dla dzidzi tez juz wlasciwie mam (jak i cala reszte mebli i sprzetu) ale okupuje ja michal do czasu jak nie zamowimy mu szafy i polek w nowym pokoju; jak juz bede wreszcie szafy (1,5 miesiaca po przeprowadzce a my ciagle na kartonach :) ) to bedzeimy mogli ustawic pokoik dla malenstwa; czhyba czas zaczac o tym myslec ;)

Do góry