Ja tam bym sie cieszyla z kazdego grosza jakby tylko mi dawali. Ale jakos im nie wierze, niewiedziec czemu... I nadal nie wiem czy w ten dochod rodziny wlicza sie juz dziecko bo jesli nie to kicha A i ciekawe gdzie sie po takie pieniazki zglosic?
reklama
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8157813&rfbawp=1137627534.048&ticaid=1ed1 no ja zrozumiałam że becikowe jest zatwierdzone i nie ma bata, kasa ma być . Może wystarczy do maja, bo pewnie mamy które urodzą pod koniec roku nic nie dostaną bo będzie pusto w budzecie
Ja też słyszałam, że dla wszystkich, a dla osób uprawnionych to nawet 2 tys złotych.
Ja się cieszę bardzo - mi się przyda - coś się zakupi dla maluszka aby my poprawić standard życia ( no. lepszy wózek lub siedzaczek lub chociażby na przyszłość krzesełko itp. - coś się zawsze znajdzie, żeby wydać tą kasę)
Ja się cieszę bardzo - mi się przyda - coś się zakupi dla maluszka aby my poprawić standard życia ( no. lepszy wózek lub siedzaczek lub chociażby na przyszłość krzesełko itp. - coś się zawsze znajdzie, żeby wydać tą kasę)
wesolutka
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
izusia nie moge sie powstrzymac. Probuje, bo przeciez nie musze kupowac wszystkiego juz teraz, tymbardziej, ale i tak wchodze do sklepów i ogladam, dotykam, przebieram... i kupuje ;D Wczoraj oszalalam na punkcie spioszka, przeslicznego, z bardzo pedagogicznym motywem szczesliwej wielodzietnej rodziny niedzwiadkow na przedzie :laugh: Jest lososiowo - bialy, wiec mysle sobie, ze i chlopcu ujdzie, ale moj brat z miejsca stwierdzil, ze babski, bo rozowy. Moj Tomek tez ma klopoty z rozroznianiem kolorow, wiec i dla niego pewnie ten spioch bedzie rozowy. Poki co nie ma go, wiec jeszcze go nie widzial.
A Twoje Malenstwo chowa sie przy usg, ze nie znasz plci czy nie chcecie jej znac przed rozwiazaniem?
A Twoje Malenstwo chowa sie przy usg, ze nie znasz plci czy nie chcecie jej znac przed rozwiazaniem?
witam was wszystkie majowe mamusie. Ja jeszcze jestem chora ale humorek dopisuje od rana. Wczoraj mój mąż odkrył komis z meblami, jutro zobaczymy może jakieś meble kuchenne się znajdą. Strasznie marzy mi się nowa kuchnia i lodówka. Lodówke to napewno na początku lutego kupuję, a z meblami to jeszcze nie wiem. U nas znowu pełno śniegu napadało
I
izusia
Gość
Hej Dziewczyny!Mam nadzieje ze dobrze sie czujecie.Ja non stop chodze siusiu i to mi strasznie przeszkadza, ale coz takie sa uroki ciazyI wogole wczoraj mialam strasznie napiety brzuch, mialam wrazenie ze dzidzia sie przesunela strasnie do dolu ale poza tym nic zlego sie nie dzialo wiec po prostu odpoczywalam sobie.U nas nie ma sniegu , ja wogole juz nie pamietam ze jest zima bo tutaj w Anglii baaaaaaaardzo rzadko pada snieg a ja mialam okazje widziec snieg tylko podczas swiat gdy bylismy w Posce.Teraz czekam na wiosne.
Wesolutka-to pragnienie ogladania, dotykania i kupowania juz ciuszkow jest bardzo silne nonie?Nie mozna sie powstrzymac.Ja znalazlam taka sliczna bluze z kapturkiem na krotym sa dwa sliczne uszka jak u misia , bluza jest kremowa tylko ze raczej na chlodne dni bo to jest taki puszysty material ale bardzo milutki i tez sie nad nia zastanawiam bo ten kolor bedzie dobry i dla chlopca i dziewczynki.A moj maz podobnie chyba jak wiekszosc facetow ma problemy z kolorami, hehe!
A co do plci to chcemy wiedziec ale kiedy mialam ostatnie usg bylam za patrzona w monitor i zadawalam mnostwo pytan i o rostu zapomnialam.A jak sie pozniej okazalo to bylo moje ostatnie usg bo tutaj w Anglii(i to jest chore troche wedlug mnie) jak wszystko jest ok to pozniej nie robia juz usg.Ale ja mam nastena wizyte u poloznej za dwa tygodnie wiec postaram sie cos wymyslec i poprosic o usg bo tak bardzo chce wiedziec!
A wogole jak ty sie czujesz i jak twoj brzucholek, bo moj z dnia na dzien rosnie!
Pozdrawiam i zycze duzo zdrowka
Wesolutka-to pragnienie ogladania, dotykania i kupowania juz ciuszkow jest bardzo silne nonie?Nie mozna sie powstrzymac.Ja znalazlam taka sliczna bluze z kapturkiem na krotym sa dwa sliczne uszka jak u misia , bluza jest kremowa tylko ze raczej na chlodne dni bo to jest taki puszysty material ale bardzo milutki i tez sie nad nia zastanawiam bo ten kolor bedzie dobry i dla chlopca i dziewczynki.A moj maz podobnie chyba jak wiekszosc facetow ma problemy z kolorami, hehe!
A co do plci to chcemy wiedziec ale kiedy mialam ostatnie usg bylam za patrzona w monitor i zadawalam mnostwo pytan i o rostu zapomnialam.A jak sie pozniej okazalo to bylo moje ostatnie usg bo tutaj w Anglii(i to jest chore troche wedlug mnie) jak wszystko jest ok to pozniej nie robia juz usg.Ale ja mam nastena wizyte u poloznej za dwa tygodnie wiec postaram sie cos wymyslec i poprosic o usg bo tak bardzo chce wiedziec!
A wogole jak ty sie czujesz i jak twoj brzucholek, bo moj z dnia na dzien rosnie!
Pozdrawiam i zycze duzo zdrowka
heh wracajac do becikowego to to oznacza ze jak mam dostac bo mam tez niski dochod to dostane 2 tys? czy jak?
ja dzis jestem tak zamotana ze szok...
http://wiadomosci.onet.pl/1232286,11,item.html
a tu pewne opienie z innego forum
dziewczyny bylam na stronach sejmu i przegladalam wszystkie ustawy i one
wchodzily w zycie w dniu podpisania ustawy czyli becikowe jest od wczoraj anie
za 14 dni tak samo mi powiedzialapani w gminie ze dzieci urodzone od wczoraj
dostaje becikowe 1000 zl + becikowe z gminy
i wszystko jasne
liczy się w tej chwili dovhód za 2004 r a nie za zeszły czyli 2005
dzwonilam do mopsu i mi powiedzieli ze za 2005 rok dochud i trzeba czekac az
przyjda pity z firmy i dopiero po rozliczeniu beda liczyc,no bo jakk to jest w
2004 pracowalam i ja i maz a w 2005 roku tylko maz wiec z 2004 sie nie lapie