reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kochane 9 miesięcy, czyli ciążowy kogel mogel :-)

A co do tego badania przez krew, no to fajnie ktos sobie wymyslił. powiem tylko tyle HA HA HA, jak ludzie tam wysyłają to gratuluje im wyobraźni :-)

reklama
mnie ostatnio wzieło na serki homogenizowane i orzeszki ziemne :-) szkoda tylko, ze okazało się, ze moj synek uwielbia orzeszki i wszystkie mi wyjada, hehe ;-)

Orzeszki ziemne są na liście 10 rzeczy zakazanych w ciąży!!
Mają bardzo dużo alergenów. Jest tam jeszcze sól, alkohol, sery pleśniowe typu camembert i brie, surowe mięso, surowe jaja, i jeszcze cos.. nie pamietam:/
Jak znajdę link to wkleję:-)

jakbym miała się przejmować tym co jest zabronione to bym prawie nic nie jadła, poza tym pierwsze słysze, ze przeszki są zabronione - ogólnie są bardzo zdrowe! Poza tym nigdy nie słysząłam, ze oprócz uzywek cos jest zabronione :-)

poza tym zobacz ile mają witamin:
Wartości odżywcze orzechów ziemnych:

zreszta ja nie czytam takich rzeczy, jakby kazda kobieta czytała kazdy taki artykul to na głowe by jej padło ;-) Kiedys babki nie mialy tego wszystkiego co my i zwroccie uwage, ze rodzilo sie wiecej zdrowych dzieci, a teraz co trzecie to ma alergie to chore,niepelnosprawne - kiedys tego tyle nie bylo! Nie dajmy sie zwariowac! bedziemy sie przejmowac tym co jemy jak bedziemy karmic, bo wtedy rzeczywiscie nie mozna wielu rzeczy bo moga dziecku zaszkodzic. Trzymajcie sie i nie dajcie sie zwariowac bo jeszcze ponad pol roku przed nami :-)

To moja pierwsza ciąża, więc może jestem przewrażliwiona, ale produktów zakazanych jest tylko 10 i w sumie spokojnie się można bez nich obejść:tak:
Liczba dzieci z alergią przez orzeszki ziemne wzrosła 3-krotnie w ciągu ostatnich lat, więc wolę nie ryzykować.. Mimo iż dotyczy to głównie kobiet, które mają astmę, katar sienny, wypryski lub uczulenie na orzechy (albo ktoś inny w rodzinie). Głównie te kobiety nie powinny jeść arachidów ani innych produktów, które je zawierają (niektóre oleje, masła).
Oczywiście każda z nas je co uważa za stosowne;-)

Mnie tam wsio ryba co bedzie, byle zdrowe bylo. Pierwszą mam córcie, najkochańszą na swiecie, więc jak bedzie druga córcia to bedzie super, a jak synuś to też super bo parka. Przeczucia mam póki co na córcie. Jeżeli chodzi natomiast o tego pierwszego linka, wychodzi mi teraz córcia , w tabelce również. Jednak jak się cofnęłam do momentu poczecia mojej Weroniki, wyszło mi zarówno w jadenym jak i w drugim przypadku ,że powinnam dzisiaj miec synka:tak::shocked2:, takze same widzicie:-D

reklama
Do góry