reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

5/6 tydzień Pęcherzyk ciążowy i żółtkowy/ brak zarodka

Przeniosłam badanie USG na ten piątek żeby nie czekać do kolejnego. Bardzo mnie martwi tak niska Beta w 3 dni 9%.
Tyskaaa, jak czytam Twoje wynik mam identyczne jak TY. Ostatnia miesiączka 14 luty, w miarę regularne cykle co 28-29 dni . Owulacje miałam około 28-01.03. Betę zrobiłam w ubiegłym tygodniu w środę miałam 5000 tys. później w poniedziałek 9700, w poniedziałek na usg pęcherzyk ciążowy i żółtkowy bez zarodka. Powtórne usg mam we wtorek po świętach . też martwię się bardzo , w szczególnosci że raz już miałam podobną sytuację i nie zakończyła się dla mnie pomyślnie ale wiem że każdy przypadek jest inny ..

reklama
Ja jestem w podobnej sytuacji . Miesiączkę miałam 13.02 w tamtym tygodniu zrobiłam betę i przyrost był tylko 31% . Przestraszyłam się i zadzwoniłam do lekarza i poprosiłam o pilną wizytę na usg wyszło że zarodek ma 3mm (to był 5tc+5d) i bijące serce. Powiedział że zarodek jest mniejszy niż powinien być ale to nie powód do obaw następne usg mam 7 kwietnia.

Ja jestem w podobnej sytuacji . Miesiączkę miałam 13.02 w tamtym tygodniu zrobiłam betę i przyrost był tylko 31% . Przestraszyłam się i zadzwoniłam do lekarza i poprosiłam o pilną wizytę na usg wyszło że zarodek ma 3mm (to był 5tc+5d) i bijące serce. Powiedział że zarodek jest mniejszy niż powinien być ale to nie powód do obaw następne usg mam 7 kwietnia.
Dziś zrobiona Beat HCG po 48h i wzrost tym razem mam 90% , z 9000 tysięcy na 16800....już sama nie wiem co o tym myśleć, czekam na wtorek i na USG i wierzę że zarodek się pojawi i serduszko bijące...czy jest to możliwe że Beta spowalnia, później szybko wzrasta i znów może spowalniać... bo pewnie za kilka tygodni spowolni ?

Tyskaaa, jak czytam Twoje wynik mam identyczne jak TY. Ostatnia miesiączka 14 luty, w miarę regularne cykle co 28-29 dni . Owulacje miałam około 28-01.03. Betę zrobiłam w ubiegłym tygodniu w środę miałam 5000 tys. później w poniedziałek 9700, w poniedziałek na usg pęcherzyk ciążowy i żółtkowy bez zarodka. Powtórne usg mam we wtorek po świętach . też martwię się bardzo , w szczególnosci że raz już miałam podobną sytuację i nie zakończyła się dla mnie pomyślnie ale wiem że każdy przypadek jest inny
Dziś zrobiona Beat HCG po 48h i wzrost tym razem mam 90% , z 9000 tysięcy na 16800....już sama nie wiem co o tym myśleć, czekam na wtorek i na USG i wierzę że zarodek się pojawi i serduszko bijące...czy jest to możliwe że Beta spowalnia, później szybko wzrasta i znów może spowalniać... bo pewnie za kilka tygodni spowolni ?
Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze u Ciebie. Ważne, ze rośnie. Daj znać po USG czy coś wyszło. Ja idę jutro na betę, a w piątek mam USG.

Trzymam kciuki żeby było ok. Pamiętaj ciąża to nie matematyka :) Teraz zostaje czekać na usg.

Jak po wizycie ?

Na szczęście wszystko dobrze. Dzidziuś urósł teraz jest za duży co do tygodnia ciąży ale tylko o kilka dni. A na początku byłam przerażona miałam za mały przyrost w becie bo tylko 31% i był za mały, a tu proszę tak wyrósł [emoji28]
Jak po wizycie ?
IMG_20210408_085853.jpeg

Witam, mam mieć dzisiaj wizytę u lekarza. Prawdopodobnie jestem w 5 +1 tygodniu, czy jest szansa, że lekarz w tym czasie potwierdzi ciążę?

reklama
Ja według OM byłam w 6 + 1 tygodniu i było widać tylko pęcherzyk ciążowy i mały zarys pęcherzyka zółtkowego. Po tygodniu byłam na kolejnej wizycie i okazało się ze widać zarodek i jest to 6+1 tydzień, a nie 7 + 1 tydzień według OM.
Myślę ze są szanse na zobaczenie pęcherzyka ciążowego, jak nic więcej nie będzie widać to się nie stresuj i odczekaj tydzień - dwa do kolejnego badania.

Do góry