reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kochane 9 miesięcy, czyli ciążowy kogel mogel :-)

reklama
Witajcie!!
U mnie zachcianek również brak.. No może czasem przyjdzie mi ochota na fast food- hot dog, hamburger, frytki. Nie jem tego oczywiscie, ale zadziwijący jest fakt, że przed ciążą wręcz nie znosiłam tego typu posiłków. A tu taka odmiana:)

Ponadto codziennie męczą mnie mdłości, zaś wszelkie bardziej intensywne zapachy wręcz mnie odpychają.
Poki co pochłaniam jabłka kilogramami, na słodycze przychodzi mi ochota od czasu do czasu... Acha i tak sie wczytałam w te pierogi ruskie, ze chyba nie zasne - mam taki smaczek na nie;)

Pozdrawiam:)

B.

Ja bym chciała bardzo dziewczynkę :-D Ale chyba właśnie dlatego będzie chłopak ;-)
Przeczucia ja sama nie mam, ale 2 przyjaciółki mówią, że będzie dziewczynka:-D

A my marzymy o bliźniakach, ale jak czytam o ciążach mnogich to chyba raczej mnie nie dotyczy, bo za dobrze się czuję.. Nie mam mdłości, wmiotów, zachcianek, plamień, bólu i nie tyję.
Obstawiam Synusia:-)
U mojego M. z dziada pradziada każdy facet jako pierwszego płodził syna;-)
Za to moja babcia ma 2 córki i moja mama ma 2 córki, chociaż przed nami miała także bliźnięta - i niestety wraz z nimi zatrucie ciążowe w 5 miesiącu:-(

Ja sportowa za bardzo nigdy nie byłam, ale w Niemczech codziennie wszędzie jeżdżę rowerkiem:-)
Aby zadbać o formę w ciąży nie planuję żadnej wielkiej rewolucji, bo to wręcz wskazane nie jest skoro wcześniej za wiele nie ćwiczyłam..
Będziemy za to dużo spacerować i 2 razy w tygodniu troszeczkę pływać:-)

Również słyszałam o oliwce i zamierzam stosować, ale znając moją systematyczność to pewnie będzie to od przypadku do przypadku;-)
No chyba, że M. zatrudnię do masażu:D - On taki porządnicki, na 100% będzie pamiętał i masował:-)
Rozstępów nigdy nawet przy zmianie wagi nie miałam, więc liczę na to, że w ciąży również się nie pojawią;-)
M. pociesza i mówi: "Kochanie teraz Dzidziuś jest najważniejszy, a Ty i tak 3 miesiące po porodzie znowu będziesz laska." Trzymam Go za słowo!! :-)

ja nie robie zadnego sportu, boje sie normalnie, duzo wczesniej przeszlismy i nie chce absolutnie niczego tym razem ryzykowac, duzo leze, odpoczywam, jedynie co robie to chodze na spacery, ale tez bez przesady..doktorka kazala mi uwazac i sie oszczedzac i tak tez robie, takze zero sportu:no:

reklama
Do góry