reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze kochane 9 miesięcy, czyli ciążowy kogel mogel :-)

U mnie zachcianek brak:-)
Odrzuciło mnie za to od słodyczy, co akurat jest bardzo na plus;-)
9.00 -na śniadanko bułka z masłem i marmoladą babci, świeży sok pomarańczowy i herbatka.
12.30 - obiad - mogę wszystko:-) dziś była pomidorówka i knedle ze śliwkami
ok. 16.00 po południowej 2h dżemce coś słodkiego (ale dosłownie 1 krówka albo pół twixa w gorzkiej czekoladzie) i pić, pić, pić!!
18.30 kolacja - kanapeczki, jajecznica, parówki - wg dnia;-)
Potem już tylko woda, soczek i ewentualnie jakiś owoc.

reklama
u mnie brzuch juz wystaje, przytylam od poczatku staran o dzidzie 4 kg :-( ale od poczatku ciazy 2, juz duzo osob zauwazylo ze przytylam, zawsze bylam okragla, ale teraz to masakra, biust mega, brzuch wystaje, nie wygladam na 3 miesiac ale na otyla kobiete raczej :zawstydzona/y: szkoda gadac, ide w sobote juz na jakies zakupy bo nie wiem co na siebie wlozyc powoli :eek:

ja chce zdrowe dziecko :-) synek byl by do pary, ale z drugiej strony 2 coreczki tez bylo by slodko, zwlaszcza ze Krynia jest cudowna
mnie jest szczerze wszystko jedno, (maz chce syna ale jego chcenie akurat nic juz teraz nie zmieni)

w ciazy z corka nic nie smarowalam brzucha i nie mialam zadnych rozstepow, teraz tez nie bede, chyba ze oliwka bo mam Krysi, a zadko uzywamy

cera mi sie wlasnie bardzo poprawila wiec sie ciesze chociaz z tego

Ja już jestem tez 3 kilo do przodu, chociaz u mnie to wszystko w brzuch chyba poszło bo wyskoczył jak szalony. Tylko u mnie apetyt związany jest też z tym, że odkąd jestem w ciąży, rzuciłam papierosy i kawę i muszę to zastąpić czymś innym... ;-) A poza tym jak nie zjem czegoś malutkiego choćby jak poczuję lekki głód to óźniej robi się masakra i mdłości takie, że już nic nie wcisnę w siebie. Błędne koło normalnie... Ja w pierwszej ciąży przytyłam 36 kg, a teraz mam jakieś 40 do tyłu, więc wiem, że da się zrzucić i się nie martwię za bardzo. Wolę też, żeby było widać , że to brzuszek ciążowy niż z przejedzenia ;-)

a ja kolejne kilogramy do tyłu .... no i lekarz powiedział ze jak tak bedzie dalej to możeby być kiepsko... jednak mąż juz mnie pilnuje i tylko am am am , ale to dla smerfusia więc nie ma ze boli:-)

Jestem w 7t.c.
To moja pierwsza ciąża, więc nie mam porównania.
Wzrost: 171cm.
Waga przed ciążą: 57,5kg rano, wieczorem +1kg
Aktualnie: waga bez zmian:-)
Nie wiem ile przytyję, ale zamierzam się odżywiać racjonalnie i zdrowo, a po porodzie duuuuuuuużo ćwiczyć i pływać, by już w lipcu bez stresu wyjść na plażę:-)

reklama
cześć , mam to samo co Ty. pęcherzyk 15mm bez widocznego zarodka , ost.mies. 21.07 a ewentualny termin 27.04.2010. dzisiejsze usg nic ciekawego nie pokazało , następne za tydzień. To czekanie mnie dobija. Pozdrawiam i powodzenia.

Do góry