reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kochane 9 miesięcy, czyli ciążowy kogel mogel :-)

ja smaruje się oliwką nivea, bo wyczytałam na niej że można stosować w ciązy, a podobno to oliwki najlepiej nawilżają skórę i staje się ona bardziej elastyczna więc może rozstępów nie będzie...

i ja na twarzy mam coraz więcej jakiś dziwnych "pryszczy" :baffled::baffled:

reklama
Ja smarowałam sie w pierwszej ciąży oliwką i wszystko bylo ok do 39tc. Tydzien przed rozwazaniem córcia zaczęła sie tak wypychac,że nagle zobaczyłam w lusterku czerwone pręgi na brzuchu. Bylam załamana, ale teraz nie jest tak zle, nie sa az tak bardzo widoczne, wiem ,że mogłobyc gorzej. Niestety na piersiach tez mi sie zrobiły ale to chyba nie uniknione jak urosły o conajmniej dwa rozmiary:-(. Teraz oczywiście kupilam kremy na rozstepy i smaruje się nimi na przemian z oliwką, ale jak bedzie to sie okaże:sorry:

U mnie też już widac, zwlaszcza wieczorem bo rano jest jakby mniejszy. Z córcią na tym etapie jeszcze brzuszka nie było, ale słyszałam ,że w drugiej i każdej następnej ciaży brzuszek szybciej wybija:-)

ja jestem w pierwszej ciąży,ale też już widać...przez ostatni miesiąc przytyłam 3,5 kg.brzuszka,nawet jak chcę-wciągnąć nie mogę,taki twardziel z niego;-) jak ja będę wyglądała w 8 miesiącu????????ważę teraz 65 kg i do tego mam 176 cm...ehhhhhh.ale co tam-właśnie sobie rosołek ugotowałam...:-)

mój mąż ma ochotę,jak najbardziej...problem w tym,że lekarz zasugerował abstynencję do jakiegoś 10 tygodnia ciąży...biorę duphaston,mam lekkie plamienia.w tym wypadku lepiej nie ryzykować...ale jeśli wszystko jest ok,dlaczego nie?nooooo,może ciut delikatniej;-) ale to tylko moje zdanie...pozdraaawiam:-)

Ja nie mam zupelnie ochoty na sex.nie wiem dlaczego.To moj pierwszy bejbik i moze dlatego strasznie sie przejmuje ciaza i tym wszystkim...Boje sie ze mozemy zrobic krzywde malenstwu...Od kiedy jestem w ciazy kochalismy sie 2 razy i to poganialam meza jak jakas glupia...chcialam miec to zglowy!Matko az sama nie moge w to uwierzyc...,dobrze ze moj maz jest wyrozumialy.

u mnie też trochu w miejscu stoi nie liczyłam ile razy ale na pewno dużo mniej niż przed ciążą ale wczoraj było bosko !!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: szczerze to jakoś nie mam ochoty na seks ale topewnie właśnie przez ciąże bo wcześniej to całkiem co innego. ale nie przejmujmy się nasi meżusiowie nas kochają więc nas rozumią :-)

reklama
ja hyba jeszcze nie mam zachcianek .Mowie chyba bo ostatnio chodzily za mna pierogi ruskie wiec je kupilam i bardzo mi smakowaly :-) i wieczorem nachodzi mnie ochota na frytki,wiem ze to nie dobrze ale nie umiem sie opanowac ...Za to obiadu dzis nie moglam w siebie wmusic a moj ulubiony kurczak wyladowal w koszu na smieci...

Do góry