reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kochane 9 miesięcy, czyli ciążowy kogel mogel :-)

U mnie w 5 tygodniu był pusty pęcherzyk ciążowy i też kazali czekać cierpliwie czy się pojawi zarodek i w 8 tygodniu jest zarodek wielkości 16 mm i serducho bije. Także 13x13 ma świętą rację z tym co napisała. Nie ma co panikować, tylko cierpliwie czekać.

reklama
Ja w ogóle odradzam zbyt częste usg. W prawidłowo przebiegającej ciązy wystarczą 3-4 razy.

ja bede miec tylko 2 razy usg (oczywiscie jesli bedzie wszystko ok).. w uk robia przewaznie tylko 2 razy usg... uwazam ze to znacznie za malo... jestem w prawie 9tc i nawet nie uslyszalam bicia serduszka.. nie wiem nic, nawet czy wszystko jest ok czy nie... czekam na moje pierwsze usg ktore najprawdopodobniej bede mic ok 15, 16tc a nastepne bedzie moze w 22-24tc i to na tyle... :-:)-:)-:)-(

Usg nie jest dla dziecka specjalnie szkodliwe, ale nie ma medycznych dowodów, ze jest obojętne. Dlatego im mniej, tym lepiej. Mieliśmy wykład na ten temat. I prowadzący powiedział,ze jakby był kobietą, to by sobie na pewno nie pozwolił więcej niż 3 razy w ciązy usg zrobić, chyba,z e by coś nie tak było.

też słyszałam,że nie powinno się robić zbyt często usg.podobno 4 w zupełności wystarczą.ja miałam zrobione w szpitalu,miałam bóle i lekkie plamienia.17 września mam mieć jeszcze raz,by wykluczyć bądź potwierdzić pusty pęcherzyk...martwię się...dziś znów plamię.na szczęście to nie taka żywa krew,tylko coś w kolorze tej emotki:shocked2:(taki brudny róż,może łososiowy...sama nie wiem)...okropny jest ten stres...jutro idę do lekarza:-(

ja bede miec tylko 2 razy usg (oczywiscie jesli bedzie wszystko ok).. w uk robia przewaznie tylko 2 razy usg... uwazam ze to znacznie za malo... jestem w prawie 9tc i nawet nie uslyszalam bicia serduszka.. nie wiem nic, nawet czy wszystko jest ok czy nie... czekam na moje pierwsze usg ktore najprawdopodobniej bede mic ok 15, 16tc a nastepne bedzie moze w 22-24tc i to na tyle... :-:)-:)-:)-(
no wlasnie... tez czekam jak na skazanie. Jeszcze 2 tygodnie i 2 dni!

Ale Tobie jeszcze nie przyszlo zaproszenie ze szpitala? Mysle, ze bedziesz miala wczesniej, tak do 13 tyg najpozniej.

Ja w pazdzierniku wybieram sie do Polski. Na Boze narodzenie nie pojedziemy, bo to juz bedzie prawie 7my miesiac i na podroz 24 godziny nie chce sie narazac. A podczas wizyty w Polsce chcialabym zdrobic usg 3d, wiec w sumie wyjdzie na to, ze bede miala 3 scany w ciazy.

Kurcze, no moj juz tez jest duzy... Jak na koniec 3ciego miesiaca moze , a nie na poczatek.....
Dwie kolezanki mam w ciazy , jedna w 5tym miesiacu, druga w 4tym i obie maja takie malusie brzuszki, ze jeszcze 2-3 tygodnie a ja bede miala wiekszy :szok::szok::szok:

A my kochalismy sie tylko raz... Potem pobolewal mnie brzuch, wiec zaprzestalismy. Mysle, ze jeszcze tak ze 2-3 tygodnie i moze wrocimy do igraszek. Na razie mi tego nie brakuje, czuje sie jak sie czuje, wiec nawet dobrze, ze moj wyrozumialy mezulek skory jest do innych pieszczot :-D:-D:-D

a mi sie pojawilo nad pepkiem kilka krostek... nie wiem czy to jakies uczulenie, czy kwestia tego, ze brzuch usosl mi ostatnio dosyc troche i moze musze go bardziej nawilzac...

reklama
Do góry