U mnie w 5 tygodniu był pusty pęcherzyk ciążowy i też kazali czekać cierpliwie czy się pojawi zarodek i w 8 tygodniu jest zarodek wielkości 16 mm i serducho bije. Także 13x13 ma świętą rację z tym co napisała. Nie ma co panikować, tylko cierpliwie czekać.
reklama
sandrahaha
Nasz Kochany Sean :)
Ja w ogóle odradzam zbyt częste usg. W prawidłowo przebiegającej ciązy wystarczą 3-4 razy.
ja bede miec tylko 2 razy usg (oczywiscie jesli bedzie wszystko ok).. w uk robia przewaznie tylko 2 razy usg... uwazam ze to znacznie za malo... jestem w prawie 9tc i nawet nie uslyszalam bicia serduszka.. nie wiem nic, nawet czy wszystko jest ok czy nie... czekam na moje pierwsze usg ktore najprawdopodobniej bede mic ok 15, 16tc a nastepne bedzie moze w 22-24tc i to na tyle... :----(
studjujacamama
Fanka BB :)
Usg nie jest dla dziecka specjalnie szkodliwe, ale nie ma medycznych dowodów, ze jest obojętne. Dlatego im mniej, tym lepiej. Mieliśmy wykład na ten temat. I prowadzący powiedział,ze jakby był kobietą, to by sobie na pewno nie pozwolił więcej niż 3 razy w ciązy usg zrobić, chyba,z e by coś nie tak było.
też słyszałam,że nie powinno się robić zbyt często usg.podobno 4 w zupełności wystarczą.ja miałam zrobione w szpitalu,miałam bóle i lekkie plamienia.17 września mam mieć jeszcze raz,by wykluczyć bądź potwierdzić pusty pęcherzyk...martwię się...dziś znów plamię.na szczęście to nie taka żywa krew,tylko coś w kolorze tej emotki(taki brudny róż,może łososiowy...sama nie wiem)...okropny jest ten stres...jutro idę do lekarza:-(
studjujacamama
Kochana, wysyłam dobre myśli, aby wszystko było dobrze... i oczywiście napisz co i jak
Ostatnia edycja:
Katik
...jestem mamą...
no wlasnie... tez czekam jak na skazanie. Jeszcze 2 tygodnie i 2 dni!ja bede miec tylko 2 razy usg (oczywiscie jesli bedzie wszystko ok).. w uk robia przewaznie tylko 2 razy usg... uwazam ze to znacznie za malo... jestem w prawie 9tc i nawet nie uslyszalam bicia serduszka.. nie wiem nic, nawet czy wszystko jest ok czy nie... czekam na moje pierwsze usg ktore najprawdopodobniej bede mic ok 15, 16tc a nastepne bedzie moze w 22-24tc i to na tyle... :----(
Ale Tobie jeszcze nie przyszlo zaproszenie ze szpitala? Mysle, ze bedziesz miala wczesniej, tak do 13 tyg najpozniej.
Ja w pazdzierniku wybieram sie do Polski. Na Boze narodzenie nie pojedziemy, bo to juz bedzie prawie 7my miesiac i na podroz 24 godziny nie chce sie narazac. A podczas wizyty w Polsce chcialabym zdrobic usg 3d, wiec w sumie wyjdzie na to, ze bede miala 3 scany w ciazy.
Katik
...jestem mamą...
Kurcze, no moj juz tez jest duzy... Jak na koniec 3ciego miesiaca moze , a nie na poczatek.....
Dwie kolezanki mam w ciazy , jedna w 5tym miesiacu, druga w 4tym i obie maja takie malusie brzuszki, ze jeszcze 2-3 tygodnie a ja bede miala wiekszy
Dwie kolezanki mam w ciazy , jedna w 5tym miesiacu, druga w 4tym i obie maja takie malusie brzuszki, ze jeszcze 2-3 tygodnie a ja bede miala wiekszy
Katik
...jestem mamą...
A my kochalismy sie tylko raz... Potem pobolewal mnie brzuch, wiec zaprzestalismy. Mysle, ze jeszcze tak ze 2-3 tygodnie i moze wrocimy do igraszek. Na razie mi tego nie brakuje, czuje sie jak sie czuje, wiec nawet dobrze, ze moj wyrozumialy mezulek skory jest do innych pieszczot
reklama
studjujacamama
Maleńkie czerwone krostki i swędzą? A w dotyku kaszka? bo ja mam coś takiego na ramieniu.
Anetka, tak przeczytałam, oby pomogło
Anetka, tak przeczytałam, oby pomogło