reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

reklama
Ja jak paczuch wygladam :) i powiem wam szczerze ze lubie to :) z 63 do 78 dobilam na dzien dzisiejszy :) tez zauwazylam ze waga praktycznie stoii w miejscu, ciekawe na jak dlugo :p

No i ja powoli dobijam do +10...czyli już 61kg na wade:( i niestety u mnie ciągle waga rośnie nie jakoś drastycznie, ale....coś czuję ze te +12, 13 bedzie...ogólnie brzuszek mam nieduży, i wydaje mi się ze tak sama z siebie przytyłam naprawde niewiele...z 3 może 4 kg nie wiecej, wiec skąd te 10...ach...powiedziecie mi dziewczyny (te które już mają pierwszy poród za sobą) ile w tych pierwszych dniach po porodzie Wam zeszło?

PALUSZEK w kilka dni po porodzie schodzi 6-8 kg a nawet 10 i 12 jezeli pod koniec zatrzymała nam się woda przynajmniej tak bylo u mnie.Także bez paniki Ty napewno pozbedziesz się tych kg bardzo szybko a potem opieka nad dzieckiem i karmienie piersią robi swoje i kg lecą w dół często się zdarza że matki ważą potem mniej niż przed ciążą.
Ja mam 13 na plusie i raczej niedobiję do 25 jak w poprzedniej ciąży powoli oddycham z ulgą bo w moim wieku ciężko jest się pozbyć nadmiaru kg a ja jestem jeszcze obciążona genetycznie otyłoscią.

Anek ciekawe gdzie te Twoje 13, no i ładny rekord chcesz strzelić, w miesiąc 12 planujesz przytyć <hahaha>
Ja jutro mam nadzieję, że mi sprawdzą co z tymi wodami płodowymi, czy rzeczywiście jest ich nadmiar :baffled: Oby poprzednim razem źle pomiar zrobiła.
Paluszek ja też się zastanawiam gdzie te kilogramy, bo Mąż mówi, że pupa ciągle tak samo fajna, w nogach też nie widzę, ale żeby całe 9 w brzuchu było to coś mi się nie wydaje. Mam nadzieję, że w ciągu tych 7 tygodni nie dobije do 15, no i jak po porodzie 50 będzie to może długo nie zajmie zrzucanie tego.

Ja dwa tyg temu miałam 10 na plusie.w domku się wcale nie waze.tylko na wizytach u lekarza. Ale chyba mi wszystko w brzuszek poszło bo wszyscy mi mówią że nic nie przytylam.

U mnie 7 kg na plusie. Mam nadzieję, że dużo mi nie dojdzie bo i tak mam tych kilogramów w nadmiarze. Z resztą czeka mnie nie lada zadanie po porodzie, młoda na początku maja ma komunię, muszę zrzucić jak najwięcej by wcisnąć się w jakąś przyzwoitą kieckę.

reklama
a ja po dzisiejszej wizycie dowiedziałam sie że od ostatniej 3 tg temu to przytyłam właściwie niecałe 2kg wiec chyba nie jest tak źle waże teraz 60kg a sprzed ciąży tak 49 czyli jakies ok.11kg na plusie wiec pewnie do 13 dobije i jakoś mnie to nie martwi mam 165cm wzrostu i chciałabym żeby mi coś po ciąży zostało (byleby nie brzuch) ;-)

Do góry