reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

reklama
Ja jak paczuch wygladam :) i powiem wam szczerze ze lubie to :) z 63 do 78 dobilam na dzien dzisiejszy :) tez zauwazylam ze waga praktycznie stoii w miejscu, ciekawe na jak dlugo :p

No i ja powoli dobijam do +10...czyli już 61kg na wade:( i niestety u mnie ciągle waga rośnie nie jakoś drastycznie, ale....coś czuję ze te +12, 13 bedzie...ogólnie brzuszek mam nieduży, i wydaje mi się ze tak sama z siebie przytyłam naprawde niewiele...z 3 może 4 kg nie wiecej, wiec skąd te 10...ach...powiedziecie mi dziewczyny (te które już mają pierwszy poród za sobą) ile w tych pierwszych dniach po porodzie Wam zeszło?

PALUSZEK w kilka dni po porodzie schodzi 6-8 kg a nawet 10 i 12 jezeli pod koniec zatrzymała nam się woda przynajmniej tak bylo u mnie.Także bez paniki Ty napewno pozbedziesz się tych kg bardzo szybko a potem opieka nad dzieckiem i karmienie piersią robi swoje i kg lecą w dół często się zdarza że matki ważą potem mniej niż przed ciążą.
Ja mam 13 na plusie i raczej niedobiję do 25 jak w poprzedniej ciąży powoli oddycham z ulgą bo w moim wieku ciężko jest się pozbyć nadmiaru kg a ja jestem jeszcze obciążona genetycznie otyłoscią.

Anek ciekawe gdzie te Twoje 13, no i ładny rekord chcesz strzelić, w miesiąc 12 planujesz przytyć <hahaha>
Ja jutro mam nadzieję, że mi sprawdzą co z tymi wodami płodowymi, czy rzeczywiście jest ich nadmiar :baffled: Oby poprzednim razem źle pomiar zrobiła.
Paluszek ja też się zastanawiam gdzie te kilogramy, bo Mąż mówi, że pupa ciągle tak samo fajna, w nogach też nie widzę, ale żeby całe 9 w brzuchu było to coś mi się nie wydaje. Mam nadzieję, że w ciągu tych 7 tygodni nie dobije do 15, no i jak po porodzie 50 będzie to może długo nie zajmie zrzucanie tego.

Ja dwa tyg temu miałam 10 na plusie.w domku się wcale nie waze.tylko na wizytach u lekarza. Ale chyba mi wszystko w brzuszek poszło bo wszyscy mi mówią że nic nie przytylam.

U mnie 7 kg na plusie. Mam nadzieję, że dużo mi nie dojdzie bo i tak mam tych kilogramów w nadmiarze. Z resztą czeka mnie nie lada zadanie po porodzie, młoda na początku maja ma komunię, muszę zrzucić jak najwięcej by wcisnąć się w jakąś przyzwoitą kieckę.

reklama
a ja po dzisiejszej wizycie dowiedziałam sie że od ostatniej 3 tg temu to przytyłam właściwie niecałe 2kg wiec chyba nie jest tak źle waże teraz 60kg a sprzed ciąży tak 49 czyli jakies ok.11kg na plusie wiec pewnie do 13 dobije i jakoś mnie to nie martwi mam 165cm wzrostu i chciałabym żeby mi coś po ciąży zostało (byleby nie brzuch) ;-)

Do góry