reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

Cyśka ja też muszę na sznurek się przerzucić, na pewno lepsze, niż jak mebel być mierzona miarką robotniczą, hehehe. Kantów jeszcze nie mam :) Co to 58 to ja bym chciała na tym zakończyć swoje tycie, bo wystartowałam z 44.

reklama
ja startowałam z 49kg przy wzroście 165cm teraz w 29tg mam 56,5kg czyli jakies 7,5kg chyba nie jest źle?
Digitalis
super tableka szkoda że nie pomyslalam wczesniej...
Galwaygirl H&M ma mniejsze rozmiary poszukaj w innym oddziale ja kupuje u nich 8 czyli wedlug ich rozmiarówki 34, kurtke planuje od nich o rozmiar wieksza zeby byla juz do konca 10 czyli 36, ale 6 czyli 32 na maternity tez widzialam. Wybierz sie do sklepu który ma dużą sekcje maternity albo zadzwon i zapytaj kiedy maja dostawy bo takie rozmiary tez do nich przychodza.

Tynka Tobie łatwo jest mówić, my nie mamy H&M w Galway, a to co widziałam to tylko przez neta i mieli kurtki tylko w dwóch rozmiarach 10-12 albo 20-22 jakby kobiety w ciąży nie miały innych rozmiarów, ale teraz jak weszłam na ich stronę to już w ogóle nie ma kurtek ciążowych :szok: czyżby już po sezonie zimowym??? Chyba sobie zamówię płaszczyk z new look, jedyne co mi się podoba. Kurtki są u nas w kiepskim wyborze, dominuje kolor khaki no i i tak nie ma mego rozmiaru.
Wagę ładnie trzymasz, u mnie też już prawie 7 na + zobaczymy co luty przyniesie, hehe

u mnie już 8 na plusie. Licząc że jeszcze trochę zostało to pewnie do 80kg na koniec dojdę.
co do kurtki to ja już zaczęłam chodzić w kurtce zimowej męża, czuje się co prawda w niej zupełnie nieatrakcyjnie, ale przynajmniej ciepło i nic mnie nie ciśnie. Nic nie będę kupować na 3 miesiące - wolę cos maluszkowi zakupić, chyba zebym cos ciekawego w ciucheksie za grosze trafiła, ale to inna historia;)

galwaygirl wg tego kalkulatora dopiero co przekroczyłam minimalną masę jaką powinnam mieć, z reszta same spójrzcie:

masa_normy.jpg

https://www.babyboom.pl/forum/members/galwaygirl-77410.html

to ja nie napiszę ile mi pupy przybyło bo bym pobiła was nagłowe, dobrze tylko ze przed ciaza duzo schudłam :-)

ale to taki slodki ciezarek ;-), mnie w pierwszej to sie nawet podobalo jak przybieralam na wadze :-D a teraz nie patrze na to wcale. Jem kiedy i na co mam ochote i odkad jem jablka codzien nie miewam juz wzdec:tak:.

ja sobie powiedziałam, trudno, schudne po ciazy tak jak i przed nia, teraz chodzę dumna ze swoim brzuchem a potem bede dumna ze zwaliłam 20 kilo i jestem mega laską z maluśkim synusiem :) a co :-D

reklama
Do góry