reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

Ja juz tez wedlug kalkulatora powinnam juz urodzic :-D ale sie tym nie przejmuje, tak jak piszecie nwazniejsze est dobro naszych maluszków.

reklama
u mnie wskazuje 24 tc, także nie ma tragedii ;p a Tobie Vanilia tylko pozazdrościć ;p nie będziesz miała co zrzucać po porodzie ;p

Wg kalkulatora to ja jestem w 20 tyg, na wadze wielkimi krokami zbliżam się do 57 kg... czyli już ok 5-6 na plusie, musze zmierzyć swój obwód, ale tak na oko mysle ze na wysokości pępka z 85-90 będzie...a było ok 62 cm przed ciażą....

Mnie mąż zmierzył miarką robotniczą bo centymetra nie mamy i wyszło 82, ale tym krawieckim było by może trochę mniej, bo ten to się zaginał zamiast ładnie przywierać do ciała wokoło "talii". A przed ciążą nie mam pojęcia ile było, myślę że też koło 61-62. Spodnie sprzed ciąży nadal zakładam tylko mam dostawkę na guziczek, a bluzki i tuniki dalej nieciążowe 6/34 tak ślicznie opinają brzuszek :) natomiast leginsy ciążowe najmniejsze były 8 i nie cierpię ich, bo wiszą na nogach, no i dalej z kurtką zimową problem, bo marny wybór.

galwaygirl - hehehe kochana, ja wczoraj też miarką robotniczą się mierzyłam bo centymetr krawiecki gdzieś mam ale gdzie to pojęcia nie mam.Ale stwierdziłam że zdecydowanie miarka zawyża i zmierzyłam się jakimś sznurkiem,przynajmniej przylegał do ciała. 103cm

reklama
Ale z was biedne chudzinki :p
Ja to bym chciała z taką wagą zaczynać,ale sporo mi sie przytylo jak prace zmienialm na siedzaca przy komputerze(mnniej wiecej 25 kg na plus w jakies 4 lata).Przed zajściem w ciąże byłam na diecie,zaraz jak zaszłam to dieta poszła w odstawke,ale tak jak juz pisałam, 10kg zrzuconych już jest ze mną +chyba małe co nie co:-D

Do góry