reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

Ja juz tez wedlug kalkulatora powinnam juz urodzic :-D ale sie tym nie przejmuje, tak jak piszecie nwazniejsze est dobro naszych maluszków.

reklama
u mnie wskazuje 24 tc, także nie ma tragedii ;p a Tobie Vanilia tylko pozazdrościć ;p nie będziesz miała co zrzucać po porodzie ;p

Wg kalkulatora to ja jestem w 20 tyg, na wadze wielkimi krokami zbliżam się do 57 kg... czyli już ok 5-6 na plusie, musze zmierzyć swój obwód, ale tak na oko mysle ze na wysokości pępka z 85-90 będzie...a było ok 62 cm przed ciażą....

Mnie mąż zmierzył miarką robotniczą bo centymetra nie mamy i wyszło 82, ale tym krawieckim było by może trochę mniej, bo ten to się zaginał zamiast ładnie przywierać do ciała wokoło "talii". A przed ciążą nie mam pojęcia ile było, myślę że też koło 61-62. Spodnie sprzed ciąży nadal zakładam tylko mam dostawkę na guziczek, a bluzki i tuniki dalej nieciążowe 6/34 tak ślicznie opinają brzuszek :) natomiast leginsy ciążowe najmniejsze były 8 i nie cierpię ich, bo wiszą na nogach, no i dalej z kurtką zimową problem, bo marny wybór.

galwaygirl - hehehe kochana, ja wczoraj też miarką robotniczą się mierzyłam bo centymetr krawiecki gdzieś mam ale gdzie to pojęcia nie mam.Ale stwierdziłam że zdecydowanie miarka zawyża i zmierzyłam się jakimś sznurkiem,przynajmniej przylegał do ciała. 103cm

reklama
Ale z was biedne chudzinki :p
Ja to bym chciała z taką wagą zaczynać,ale sporo mi sie przytylo jak prace zmienialm na siedzaca przy komputerze(mnniej wiecej 25 kg na plus w jakies 4 lata).Przed zajściem w ciąże byłam na diecie,zaraz jak zaszłam to dieta poszła w odstawke,ale tak jak juz pisałam, 10kg zrzuconych już jest ze mną +chyba małe co nie co:-D

Do góry