reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze fasolki w kadrze :)

reklama
Ewa sliczna bobaska :-D :-)

w 34 t to juz pewnie tylko pojedyncze organy na usg widzac co?
ja ide pierwszego lutego:tak:
juz sie docekac nei moge:tak:

ja mam jeszcze jden bo na polowkowym milalam lozysko na dole i musza sprawdzic czy sie podnioslo

a teraz jeszcze dodatkowy powod bo synek lezy sobie jakos dziwnie , nie tylkiem , nie glowka , tylko jakos bokiem i tez musza doskadnie go obejrzec

wiec na jeszcze jedno sie zalapie

i ustala czy naturalnie vzy cesarka:tak:

W 33tc oczywiście nie widać na usg całego dzidziusia, ale jego poszczególne organy i części ciała. Mi lekarz pokazał wszystko:-) , co było do zobaczenia. Stópki, rączki, nóżki, żebra, brzuszek, organy wewnętrzne, no i oczywiście płeć dziecka /:szok: :-) :-) nie liczę na chłopca przy porodzie:-) , sama widziałam córeczkę:tak: /.

Chciałam skan buzi dziecka, na usg, na 19 calowym monitorze było widać super, ale na zdjęciu to już nie to i jakoś w ogóle nie podobne.:eek: Córeczka trzymała rączkę przy buzi, po lewej stronie. Lekarz stukał do niej, ale nie chciała jej zabrać.:no:

Ewa0381 ale ładnie widac buźkę :). Ja to teraz swoje dziecko dopiero po urodzeniu pewnie zobaczę, ewentualnie na USG tuż przed porodem (bo chyba robią przy przyjęciu do szpitala)

Mam nadzieję, że mój Młody nie okaże się Młodą bo 2 razy na USG wyszedł chłopak a poza tym WSZYSCY znajomi stawiają na chłopaka :).

Ale gdyby się jednak okazał dziewczynką to tak jak Mel pisała, w męskie ciuchy też można ubierać. Gorzej odwrotnie :).

ja teraz podczas usg widziałam główkę, ale od góry, nożki i niby to co ma między nogami stanowiące o jej kobiecości - ja tam tym razem nie widziałam nic, ale pani doktor twierdzi, że baba więc jej ufam :laugh2: i brzuszek, który wygląda jak taki okrągły balonik :-D
następną wizytę mam dopiero pod koniec lutego i jestem ciekawa czy jeszcze zrobi mi usg, żeby sprawdzić ile mała waży...

reklama
ja mam jeszcze jden bo na polowkowym milalam lozysko na dole i musza sprawdzic czy sie podnioslo

a teraz jeszcze dodatkowy powod bo synek lezy sobie jakos dziwnie , nie tylkiem , nie glowka , tylko jakos bokiem i tez musza doskadnie go obejrzec

wiec na jeszcze jedno sie zalapie

i ustala czy naturalnie vzy cesarka:tak:
aaachaaaa ;-)

Do góry