reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze fasolki w kadrze :)

a wiesz co ja wczoraj przeżyłam
no sorry, ale małego brzucha to ja nie mam, a ona stwierdziła, że powinien być dużo większy już...i że mała powinna miec minimum 2500 już, a nie 2200...
rozwaliła mnie wczoraj totalnie i wyszłam skołowana :baffled:
moja dzidzia ważyła 2100 4tyg. temu:szok: ale wydaje mi się że na końcówce Agutek nadrobisz

reklama
moja dzidzia ważyła 2100 4tyg. temu:szok: ale wydaje mi się że na końcówce Agutek nadrobisz

twoja dzidzia zawsze była dużo większa...jeszcze jak pisałaś twój mąż jest bardzo wysoki, więc ma po kim
u nas nigdy nie spodziewałam się kolosa, bo ja jestem niska, a mąż jakiś wielki też nie jest...tylko zdenerwowała mnie lekarka tym panikowaniem, że za małe, a przejrzałam sobie forum i bardzo dużo dzieci rodzi się z wagą poniżej 3 kg...i są zdrowe i jest wszystko w porządku...
tym bardziej, że skoro jest ciągle o tydzień młodsza to własnie podają, że w 34 tc waży około 2250g, czyli tyle ile nasza Tola :happy:

Pewnie Agutek nie ma co panikowac , bo jak na 34 to tez czytalam ze waga odpowiednia :tak:

ale jak mozesz troche pojesc to korzystaj :tak: :-D :-D

a jej pewnie chodzilo o to zeby na wadze przybrala zeby slaba nie byla :confused: :confused:

nie iwem ale jak juz pisalam na inny watku , taka mala dzidiza mnie przerazila:szok: :szok:

pewnie jej chodziło o to, że gdyby teraz się urodziła to niedobrze, ze taka malutka

tylko jak sama stwierdziła, żadnych symptomów zbliżającego się porodu nie mam, szyjka mocno trzyma i powiedziała, że jeszcze sobie w ciąży pochodzę...

wiadomo wszystko się może zdarzyć, ale jakoś po tej wizycie i tym usg mam wrażenie, że ten 8 marca jest mi bliższy jednak chyba :laugh2:

będę przeterminowana jak byk :tak: ;-) :eek:

Anija, ja też mam wyliczony termin na 14 marca, z tym, że dziś wypada równo 33 tc. Nie rozumiem? Ja mam wizytę w najbliższy poniedziałek. Też jestem ciekawa wagi itp. 2 kg - to już konkretna waga, gratuluję:))

wlasciwie to ja juz tez nic nie rozumiem :tak:
tym bardziej ze termin porodu mialam od poczatku na 21.03
moze przytylam za duzo i sie Julek nieszablonowo utuczyl

Nasz dzidziuś w całej okazałości. U dołu główka, wyżej brzuszek i nóżki.
13 tydzień ciąży.
CRL - 64,3 mm

Z USG w 33 tygodniu ciąży wyszło, że córeczka waży 2194g.
FL 66,6 mm - przewidywany termin porodu 5.03.07
HC 318 mm - 1.03.07
BPD 85 mm - 26.02.07
AC 289 - 13.03.07

Termin mam na 8 marzec, z USG na 4 marzec. Lekarz powiedział, że dzidziuś jest duży. Ciekawe ile będzie ważył jak się urodzi.

Ja czułam, że będziemy mieli dziewczynkę, ale lekarz w 24tc powiedział, że to będzie chłopiec, na 100%. Mąż był bardzo szczęsliwy, to nasze pierwsze dziecko. Nakupiłam mnóstwo ciuszków dla chłopca, dla naszego Kubusia. Wyobrażałam sobie GO, ten malutki chłopiec stał się naszym całym światem, cała rodzina myśląc o naszym dzidziusiu wyobrażała sobie chłopca. W 33tc byłam na USG, zażartowałam do lekarza żeby zobaczył czy nadal jest chłopiec czy coś się zmieniło. Dziewczynka!!! :szok: Nie mogłam uwierzyć. Lekarz zażekał się że nie mógł wcześniej powiedzieć, że będzie chłopiec. :no: :baffled: Nie uwierzyłam, pojechałam do innego lekarza, który potwierdził, że będziemy mieli dziewczynkę. Chyba dobrze, że dowiedziałam się teraz a nie po porodzie. Mam przynajmniej czas, żeby przyzwyczaić się do naszego małego skarba. No i czas na kupienie sukieneczki :-)
Jak widać nie ma ludzi nieomylnych, szkoda że lekarz nie umiał przyznać się do swojego błędu.

reklama
heh... to dopiero....

fajnie, że nie ściemniał do samego końca ;-)
ale powiem Tobie, że chłopięce ciuszki na dziewczynce wyglądają fajnie
gorzej byłoby na odwrót :-p

moja córa ma sporo ciuszków w stylu małego łobuziaka
tym sposobem młodszy braciszek będzie nosił sporą część garderoby po siorce ;-):tak::cool2:

Do góry