reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pecherzyk zoltkowy oddzielony od zarodka- ktos tak mial? Czy to w ogole mozliwe?

Moja ciąża tez była o tydzień starsza z usg niż z om.
Wiesz co rzeczywiście wygląda to dziwnie. Zarodek z pęcherzykiem zoltkowym tworzą taki pierścionek a u Ciebie są to dwa elementy. Poza tym pierwszy raz spotykam się z tym,że wiek ciąży jest starszy niż z ostatniej miesiączki.
Pokusiłabym się o stwierdzenie,że są to dwa zarodki.

reklama
Zobacz, to moje zdjęcie chyba z 7tc. Zarodek swoje, ciałko swoje :) pamiętam tylko, że podczas USG lekarz pokazywał mi taką cieniutka niteczkę. A na zdjęciu jej nie widać :)
IMG_20220218_152108.jpg

Uważasz że dziewczyny na forum będą wiedzieć lepiej niż twoj lekarz? Skoro powiedział, że jest okej to jest, nie zatailby przed tobą tak ważnej informacji. Po co prowadzisz ciążę u kogoś komu nie ufasz?
Wizyta u tego lekarza miala byc wizyta przygotowujaca mnie do ciazy. Dzieki temu lekarzowi mam jedno dziecko. Zapisujac sie do niego nie bylam jeszcze w ciazy( ma bardzo odlegle terminy) . O ciazy dowiedzialam sie trzy dni temu, stwierdzilam, ze jesli juz jestem umowiona to juz pojde ten jeden raz do niego.
Co do forum...to czesto na roznych sie udzielam...wiem, ze czasem historie sa podobne...wiec dlaczego nie posluchac innych co maja do powiedzenia.. moze akurat ktos cos powie💖

Zarodek jest na srodku a z prawej taka kuleczka ladna owalna to pecherzyk zoltkowy?
Z tego co pamiętam ;)
Moja poprzednia ciaza rowniez byla starsza ...czasem w usg wycchodzil tydzien lub dwa roznicy. Urodzilam syna w 40 tyg. Silami nayury z waga 4300😍
I jak dałaś radę? Pytam od razu, bo mnie w czerwcu czeka poród klocka powyżej 4kg i trochę się tego boje :D

Całkowicie zgadzam się z ness. Zdjęcia - szczególnie zdjęcia - nie oddają tego co widzi się na monitorze. Wystarczy, że w momencie zrzutu przesunie się głowice i nagle dziecko może wydawać się, że nie ma ręki. Nie doszukuj się nieprawidłowości ;) Lekarz ma większą wiedzę i doświadczenie niż my. Powtórzę - jesli lekarz nie widział nic złego, nie ma co szukać czegoś na siłę. Jeszcze wiele strachów przed tobą. Później będziesz się zastanawiać, czy objawy są w porządku, co się dzieje, że ustały, że nie czujesz jeszcze ruchów dziecka itd. itd. Spokojnie :)

Przed Tobą piękny czas. Ciesz się z każdego tygodnia :)
Gratuluję ❤️
Wierze z calego serca, ze wlasnie usg splatalo figla i akurat gin. Zrobil zdjecie. Wiem jak w poprzedniej ciazy mialam... Syn czasem zanikal na obrazie usg...albo mial jakies nieforemne ksztalty...albo tak jak mowisz znikala raczka lub nozka... Wszystko pulsowalo do zludzenia jakby faktycznie tafle wody bylo widac. Kurcze dziekuje za gratulacje...choc na bardzo zimno biore , ze sie uda. Jestem z moim czarnowodztwem przygotowana na wszystko...choc niby jeste. Przygotowana na wszystko a od rana siedze na forum w poszukiwaniu podobnych historii💖😍

Z tego co pamiętam ;)

I jak dałaś radę? Pytam od razu, bo mnie w czerwcu czeka poród klocka powyżej 4kg i trochę się tego boje :D
Kurka pocieszylas mnie yym usg...nie powiem...zwlaszcza jak powiedzialas o yej niteczce ktorej nie widac... Moze faktycznie u mnie tak jest...ze ta niteczka sie wydluzyla i sprawia wrazenie dwoch osobnych " rzeczy". Szczerze?! Spokojnie dalam rade!!!! Ale wchodzac na sale powiedzialam, ze prosze zeby mi pomogli urodzic. Mialam przecudowny zespol. Dziewczyna polozna duzo mlodsza! Pomagala oddychac...ja szybko urodzilam. Od odejscia wod po 4 h syn byl na swiecie. Co prawda nacieli mnie( synek sie cofal) - ja jestem drobna. Wazylam w ciazy moze 62 -65 kg( nie pamietam) ...ale po dwoch tygoniach wszystko sie pieknie zagoilo. Jesli chcialabys sie cos dopytac z checia podpowiem💖

reklama
Do góry