reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieci w cm i kg

reklama
No to dziś Karollo waży 11,5 i ma 85 cm.Mniej więcej bo się kręcił przy tej miarce jaby go coś podgryzało:-):-):-):-)

u nas po ostatnim szczepieniu ubyło nam kg. Zuzia we wrzesniu wazyla12,5 a teraz 12,160 i 87 cm. ciuchy z niej leca na dlugosc spodnie dobre ale spadaja z tylka, musze jej szelki kupic:tak:a na szczepieniu nawet nie zaplakala:-)

a my wagowo 10100g a z długości 76cm. oj mały pulpet mi rośnie...na szczepieniu było strasznie!!! już jak tylko dotknęła ją pielęgniarka żeby zważyć i zmierzyć to była mina w podkówkę a potem płacz, potem badanie przez dr to już w ogóle tragedia a przy szczepieniu to:szok::baffled:... moje dziecię ostatnio boi się obcych ludzi, zwłaszcza jak ją dotykają...a taka nie była:dry:

Bilans poszczepienny:
waga - 10,400 (spadła o 400 gram)
wzrost - 81 cm. Ale mam wrażenie, że to pomyłka i moje dziecię jest zarówno większe jak i cięższe. Ubranka nosi na 86 lub 2 lata :baffled:
Szczepienie o dziwo bez ryków i histerii. Tylko pisnęła przy wbijaniu igły. A teraz spokój aż do piątego roku życia małej :cool2: Hurra!!!! Aha, jeszcze pneumokoki, ale to jedno wkłucie i dłuuuuga przerwa...

Jak juz tak sie rozpisalam to i tu nie oszczedze ;-)
Nasz Kuba wazy 13 kg, ubranka na 86 sa tak w sam raz wiec juz troszke kupilam na 92... teraz juz beda wolniej nam rosnac pociechy

No prosze prosze jak nam dzieciaczki rosną:-):-)
Wiecie a ja nie wiem jaki rozmiar nosi mój syn..Czasem 92, czasem 80, czasem 86....
A kapcie 23 ma na styk...Jak kupowac to 24:szok::szok::szok:

Oliwka waży ok. 13 kg, a jeśli chodzi o wzrost to nie wiem, ubranka nosi na 92 (choć niektóre są takie na styk) i na 98.Ostatnio znowu 2 pełne, wypchane maksymalnie ciuchami reklamówki wylądowały w pomieszczeniu, gdzie odkładam ciuszki dla szwagierki.No i oczywiście czekają nas zakupy...Już mi się słabo robi jak pomyślę o cenach :baffled:

reklama
Do góry