reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci w cm i kg

reklama
No to dziś Karollo waży 11,5 i ma 85 cm.Mniej więcej bo się kręcił przy tej miarce jaby go coś podgryzało:-):-):-):-)

u nas po ostatnim szczepieniu ubyło nam kg. Zuzia we wrzesniu wazyla12,5 a teraz 12,160 i 87 cm. ciuchy z niej leca na dlugosc spodnie dobre ale spadaja z tylka, musze jej szelki kupic:tak:a na szczepieniu nawet nie zaplakala:-)

a my wagowo 10100g a z długości 76cm. oj mały pulpet mi rośnie...na szczepieniu było strasznie!!! już jak tylko dotknęła ją pielęgniarka żeby zważyć i zmierzyć to była mina w podkówkę a potem płacz, potem badanie przez dr to już w ogóle tragedia a przy szczepieniu to:szok::baffled:... moje dziecię ostatnio boi się obcych ludzi, zwłaszcza jak ją dotykają...a taka nie była:dry:

Bilans poszczepienny:
waga - 10,400 (spadła o 400 gram)
wzrost - 81 cm. Ale mam wrażenie, że to pomyłka i moje dziecię jest zarówno większe jak i cięższe. Ubranka nosi na 86 lub 2 lata :baffled:
Szczepienie o dziwo bez ryków i histerii. Tylko pisnęła przy wbijaniu igły. A teraz spokój aż do piątego roku życia małej :cool2: Hurra!!!! Aha, jeszcze pneumokoki, ale to jedno wkłucie i dłuuuuga przerwa...

Jak juz tak sie rozpisalam to i tu nie oszczedze ;-)
Nasz Kuba wazy 13 kg, ubranka na 86 sa tak w sam raz wiec juz troszke kupilam na 92... teraz juz beda wolniej nam rosnac pociechy

No prosze prosze jak nam dzieciaczki rosną:-):-)
Wiecie a ja nie wiem jaki rozmiar nosi mój syn..Czasem 92, czasem 80, czasem 86....
A kapcie 23 ma na styk...Jak kupowac to 24:szok::szok::szok:

Oliwka waży ok. 13 kg, a jeśli chodzi o wzrost to nie wiem, ubranka nosi na 92 (choć niektóre są takie na styk) i na 98.Ostatnio znowu 2 pełne, wypchane maksymalnie ciuchami reklamówki wylądowały w pomieszczeniu, gdzie odkładam ciuszki dla szwagierki.No i oczywiście czekają nas zakupy...Już mi się słabo robi jak pomyślę o cenach :baffled:

reklama
Do góry