reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci i ich zwierzątka

reklama
Cześć my z naszą Nikolką mamy dwa pieski (owczarki niemieckie), kotkę - nowy nabytek ze schroniska, dwa akwariumy z rybkami i szynszylke, która bardzo polecam dla maluchów (nie gryzie)

Ja mam 6 letniego przemilego rotweilera. Akceptuje wszystko i wszystkich. Jest naprawde psem z marzen. Jednak po ostatnich przypadkach pogryzien i zagryzien zakladam mu lekki kaganiec kiedy nie moge miec moich wszystkich pociech na oku. Psu to nie przeszkadza, kaganiec jest lekki i przewiewny a ja mam pewnosc, ze jak mi znikna z pola widzenia, to nie dojdzie do zadnego dramatu. tfu, tfu oczywiscie.

kasiaN właśnie przeczytałam, ze masz rotwailera, mam pytanie. Moja koleżanka jest w ciąży ma 4-letnia sukę rot. czy jest to bezpieczne gdy na świecie pjawi się maluch? Duzo się teraz słyszy o wypadkach zagryzienia, zazdrośc itp. Na co zwrócić uwagę lub jak przyzwyczaić psa sonowej sytuacji?

A co do labków to są super, chciałabym mieć psiaka, a to zdjęcie napotkanego kocura :)

01181755mt.jpg

Pozdrawiam

Ruda. Kazdy pies inny to trudno mi cos doradzic. Nasz pies nigdy nie rzadzil w domu, zawsze sie podporzadkowuje. Czul juz nasze dzieciatko przez brzuszek, bo jak tylko mial sposobnosc to wylizywal mi caly. Chociaz w 2 ciazy tak nie robil. Jak wrocilismy ze szpitala, to on czekal na balkonie, bo tak to by nas zadeptal z radosci. Potem go wposcilismy i nie moglismy pohamowac jego emocji! Piszczal caly czas do dzidzi, nie odstepowal na krok. Chcial lizac, itp. Nie spal cala noc tylko chodzil i piszczal. Ale juz drugiego dnia mu troche przeszlo i z czasem sie przyzwyczail. Na drugie dziecko juz zupelnie spokojnie zareagowal, nie przejal sie tak. Dalam mu pieluche do powachania i ok. (Mozna mu zabawke piszczaca kupic i zabawiac, ale zapoznac sie musi: powachac, polizac, itp. )Teraz jak mysli, ze nie widze to idzie do malego, zeby go chociaz przez chwile polizac. Slyszalam, ze to pies powinien witac nowych mieszkancow , wtedy latwiej ich akceptuje w swoim stadzie, ale my go zamknelismy, bo by nas staranowal. I jeszcze jedno pomimo wielu obowazkow przy dzidzi nie wolno zapomniec o psie. Dzidzia przy cycu, to podrapac pieska za uchem. Zeby ograniczyc zazdrosc i nie dac mu odczuc odtracenia, bo z zazdrosci potrafia krzywde zrobic. No i polecam kaganiec materialowy, kiedy zostawia sie dziecko na chwile w towarzystwie psa. Jemu nie zaszkodzi a mozna uniknac dramatu. Powodzenia i oczu dookola glowy zycze kolezance. Pozdrawiam cie.

Dzięki kasiaN, trochę mi pomogłaś, bo z tego co piszesz, to ich suka jest też radosna, wesoła, a jak idziemy w odwiedziny to piszczy z radości. Jest fajowa, myślę, że chyba nie powinna mieć jakiś problemów większysz. Jednak o tym przekonamy się później. Dzięki jeszcze raz. :), weronisia gdzieś Ci chyba przepadło zdjęcie :)

Pozdrawiam

:) Na poczatku chcielibysmy sie przywitac :)
mam na imie Monika i dwie pociechy jedna skonczy 5 latek w czerwcu a druga
4 latka w listopadzie
Chcialabym wam przedstawic nasze pociechy wraz z czteronoznymi przyjaciolmi.
W domku mamy krolika i dwa psy : 2 letniego pitbulla Eddiego i 7 miesieczna amstaffke
Koke. Z gory chce uprzedzic wasze pytania.

Psy sa niesamowicie przyjacielskie do ludzi, no coz ze zwierzetami juz sprawa ma sie inaczej.
Moje dzieci moga zrobic z psami co tylko chca. Ja nie pracuje , mam towarzystwo na oku. I nie, nie boje sie ze moje psy kiedys zjedza moja rodzine.
grunt to psy z hodowli, o znanym pochodzeniu i uporzadkowanej psychice, a takze dobra znajomosc rasy i odpowiednie, fachowe szkolenie.
Dzieciaki z Eddiem

i z Koka

monia_se powiem Ci, że bardzo odważni jesteście. ja również lubię psiaki, ale niektóre rasy juz na samą nazwę przyprawiaja mnie o dreszcze. mam nadzieję, że cały czas będziesz tak zadowolona.

Pozdrawiam

reklama
doswiadczenie z rasa posiadam od 15 lat, wiec nie ma obaw.
Wiem jaka opinia ciesza sie te psy, jednak osobiscie bardziej obawialabym sie rotka.. niestety...
A co do rasy to naprawde Polska pozostaje daleko za innymi krajami jesli chodzi o zrozumienie i chec uczenia sie czegos nowego.
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na fora , gdzie mozna naprawde zmienic swiatopoglad i dowiedziec sie czegos ciekawego.
A co do schematu psa mordercy- to nawet z kundla mozna zrobic morderce ( wychowanie , wychowanie i jeszcze raz wychowanie!!). aby zapobiegac sytuacjom pogryzien i atakow nalezy zlikwidowac nielegalne rozmnazalnie psow ras niebezpiecznych i doprowadzic do eliminacji w hodowlach osobnikow niestabilnych psychicznie..

uffff przepraszam ze sie rozpisalam ale i tu i w polsce zaangazowana jestem w zwalczanie nielegalnych rozmnazalni i razem z moimi znajomymi( wielu z nich to polscy hodowcy) staramy sie poprawic wizerunek rasy :)
zachecam do pytan . na wszystkie odpowiem

pozdrawiam mamuski

ps. Gwarancja bezpieczenstwa jest nie zostawianie NIGDY dziecka sam na sam z psem!!!
Nawet z yorkiem- pamietajcie kazde zwierze moze skrzywdzic lub zabic dziecko

Do góry