reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

No a ja sie pochwale ,ze odkad jestem na diecie bezmlecznej waga znów ruszyła w dół :-) Zostało 5kg ale brzuch okropny flak, i tak nie nadawał sie do pokazywnia po porezdniej ciazy ale teraz taka sflaczała oponka naokoło :no: To kółko hula hop kupie na pewno , jakos bardzo przekonywujace jak dla mnie.

reklama
Mi zostało jeszcze 3 kg i narazie waga stoi :( co do brzucha to flaczka na szczęście nie mam, bo prawie wszystko się wchłonęło ale to wyglądu sprzed ciąży dużooo brakuje...

ja jeszcze mam wrazliwa skórę na brzuchu po cc i nie dam rady uzywac hula hop, po pierwszym cieciu bylo tak samo przez dluzszy czas

Jak rozmawialam z lekarka dlaczego waga mi sie zatrzymala i nie chudne to powiedziala ze powody do zmartwien by byly jakbym byla pol roku po porodzie a nie teraz, ze do pol roku po porodzie sie chudnie, potem niestety najczesciej te kilogramy zostaja albo duzo trdniej je zrzucic;/

Kivinko super a tak sie martwilas w ciazy. Mnie jeszcze zostalo 6 kg ale przytylam 21 wiec nie jest zle. Najgorsze jest to ze sie w ubrania nie mieszcze a szkoda mi kupowac nowych w wiekszym rozmiarze.

No to niezle nam idzie dziewczyny u mnie tez 6 do zrzucenia a bylo +20 nawet mieszcze sie w spodnie sprzed ciazy :-)

Mi znajoma powiedziała, że miednica już nie wróci do swojej szerokości sprzed ciąży... i na wadze może być mniej niż było a i tak w stare spodnie się nie wcisnę :eek:
Ciekawe... póki co rzeczywiście na wysokości miednicy mnie opina, w nogach spodnie są luźniejsze niż przed ciążą..

Kivi- jak tyś to zrobiła kobieto łaaaał!!!! Jestem zazdrosna:p

U mnie jakoś ok 4kg zostało do zrzucenia, a przytyłam 15 w ciąży. Niby nie tak dużo, ale w sukienki i spódnice w większości nie wchodzę, w dużej mierze z powodu lekko odstającego brzucha i dwóch wałków na biodrach...Najgorsze jest to, że ja zawsze miałam problem ze zrzuceniem wagi i dlatego starałam się trzymać na tym samym poziomie...ech dobija mnie to:wściekła/y: Marzę już o porannych biegach i zrzuceniu tego sadła:-)

reklama
To ja juz sie mieszcze w niektore spodnie ( te luzniejsze) brzuch tez w miare choc obcislych rzeczy jeszcze nie zakladam, wiadomo. Nawet mi babka w sklepie wczoraj powiedziala ze swietnie wygladam jak na miesiac po ciazy " no baby fat for mummy " co mnie podnioslo na duchu. :tak::-)

Do góry