reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga...

hej ja też miałam gigantyczny brzuch w pierwszej ciąży..looknijcie sobie...;-)
aż mi się śmiać chce jak patrzę na ten brzuchol..to jest 8,9 miesiąc..jak sobie przyponmę te problemy z ubieraniem butów i obracaniem się w nocy z boku na bok, to wydaje sie nieprawdopodobne jak takie proste czynności moga sie skomplikować :szok:

a teraz brzuszek mi rośnie znacznie szybciej, obecnie na moje oko mam taki 5-cio miesięczny( jak się zmobilizuje to strzele fotke i wkleje)..pewnie mięśnie brzucha bardziej poluzowane i szybciej go widać...nawet dziś się mnie znajoma na ulicy zapytała " ej, a Ty znowu w ciąży???!!! na kiedy masz termin" trochę mnie zgrzała tym tekstem, nie rozumiem podejścia, że niby się mam wstydzić, że urodzę drugie dziecko...FRANCA jedna :crazy:

reklama
klariss1 nie przejmuj sie!!!mamy tak samo u mnie tez zdziwienie,jak by nie mozna bylo miec tak szybko dzidzi:):)
bezsensu,no ale czym sie przejumujemy:):)

Ci powiem ze ja mialam tez taki brzucholek:):):)w pierwszej ciazy,a teraz dokladnie tak jak Ty mam 5 miesiac:p:p:p

No to i ja wreszcie wstawię swój tłuściutki brzuchol, ale wczoraj jakiś koleś się za mną obejrzał na ulicy więc chyba nie jest tak źle, zresztą niewiele przytyłam , a właściwie ważę mniej niż przed ,ale po ciąży się za siebie wezmę, chciałam już teraz ćwiczyć ale mi nie wolno, pływać też nie :) Obraz 009.jpgObraz 010.jpg sorki za widoczne gacie i inne takie tam ,ale mżu zdjęć nie ma kiedy robić i na automacie lecę... aha no i waga w tej chwili mam ok 61 kg, czyli 2 kg mniej niż przed ciążą, ale cieszę się,że wreszcie zaczęłam przybierać no bo znaczy ,że dzidzia rośnie:)

Ostatnia edycja:
Heh w tramwaju i autobusie jak człowiek stoi zielony w tym upale to żadna z siedzących osób mojej ciąży nie widzi, zresztą moja mama też go do niedawna nie widziała, za to M mówi ,że mam fajną piłeczkę, tylko,że ta moja piłeczka to chyba kryje maratończyka, normalnie nie dość ,że mi spać nie daje to jeszcze jak mi rano kopa zasadził to aż się zgięłam w pół:)

Agunia śliczny brzusio! :-) Jesteś tylko tydzień do przodu względem mnie, a już czujesz kopniaki? :szok::-) Zazdroszczę!!! :-):zawstydzona/y:;-) Kiedy poczułaś pierwszy raz?

Ostatnia edycja:
Kopniaki czuję tylko czasami tak od tygodnia może, a wcześniej tylko się przelewało, tak ,że sama nie wiedziałam czy to dzidzia czy jelita :sorry:no ale jak mi przywalił maluszek raz i drugi to od razu wiedziałam co i jak :) Spróbuj się najeść i połóż się na lewym boku, podobno mocniej czuć :)

reklama
Fajne macie brzucholki:-)
Mi też szybciej rośnie brzuszek niž w pierwszej ciąży i mam już niezłą piłeczke.
Szybko się męcze po schodach-sapie jak pociąg:-D

Do góry