reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga...

AGA jeśli mam być szczera to w pierwszej ciąży na brzuszku jadłam nie widziałam stup baaa mało tego jak szłam to było widać brzuszek....brzuszek...brzuszek...piersi a potem całą mnie hihihi
nie a tak serio to miałam ogromny brzuszek wyglądający jak bym nosiła bliźniaki i dużo przytyłam bo ponad 30 kg :p
a mała jak sie urodziła ważyła zaledwie 3,85 i długa była na 55 cm
teraz też będe miała wielki brzuszek ale nie przytyje tak dużo ( mam nadzieje)

reklama
a to mój brzuchol (13 tydzień, 6 dzień ciąży) a waga to około 2-3 kg na plusie od początku ciąży (bo nie wiem dokładnie ile ważyłam bo to u mnie różnie było i waga się wahała zawsze jakieś 2 kg na plus i minus)

Załączniki

• 13t6d.jpg
    13t6d.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 94
sergi ja nie miałam piłeczki w pierwszej ciąży, mały tak śmiesznie był ułożony po skosie że brzuchol miałam rozlazły bardziej na boki niż na przód;p no ale pewnie na to też miał wpływ przyrost wagi duży, mam nadzieję że teraz będę miała ładny brzusio:), tamten był fajny ale hihi trochę dziwny

Dagne, Mari przepiękne brzusiaki :-) Cud miód i orzeszki :-)

Nie wiem, jak Wy, ale ja już nie mogę się doczekać aż mi "piłeczka" z przodu wyrośnie ;-)

dzięki :)
oj piłeczka już wkrótce tak coś czuję
jak się najem to wyglądam jakbym miała tam nie piłeczkę a arbuza :D tak mi brzuch wysadza ale to też tłuszczyku trochę jest... chciałabym mieć taką fajną piłeczkę w ciąży jak to niektóre mamusie mają, a nie taki wielki rozlazły brzuch i cała rozlazła wszerz, choć apetyt dopisuje więc pewnie się nadprogramowych kg sporo nazbiera

mari ten wielki rozlazły brzuch nie bierze się tylko z jedzenia... u mnie to było uwarunkowane bardziej położeniem małego był wyciągniety wzdłóż po skosie brzucha a nie skulony jak większość dzieci, a dodatkowo budowa ciała, z tego co widzę ty jesteś szczuplutka to powinnaś miec śliczny brzuszek.

mari ten wielki rozlazły brzuch nie bierze się tylko z jedzenia... u mnie to było uwarunkowane bardziej położeniem małego był wyciągniety wzdłóż po skosie brzucha a nie skulony jak większość dzieci, a dodatkowo budowa ciała, z tego co widzę ty jesteś szczuplutka to powinnaś miec śliczny brzuszek.
no to w dużej mierze kwestia położenia, ale mam koleżankę w ciąży (rodzi za miesiąc) która cały czas przed ciążą była na diecie- jadła same jogurty, owoce, warzywa...chleba, bułek, mięsa nie...słodyczy też unikała...a jak zaszła w ciążę to jadła za 2 albo za 3! i nagle pozwalała sobie na wszystko co spowodowała że tyła w ekspresowym tempie... będąc na początku 4 miesiąca czyli podobnie do nas tu, miała już dużo kg na plusie, nawet jej gin mówił, zeby sie trochę pilnowała z jedzeniem...i jej z normalnej budowy zrobiły się nagle duże biodra, brzuch, nogi...a żadne ciuchy nie wchodziła i na prawdę poszło jej w szerz a prawdziwy ciążowy brzuch dopiero potem wyskoczył więc jest teraz szeroka a brzuch ma fajny arbuzowaty :) także u niej w tą szerokość to głównie tłuszczyk chyba poszedł i tego się boję u siebie, ale może nie będzie tak źle...
a taka szczupła znowu to nie jestem, kiedyś byłam ale od jakiegoś roku siedzący tryb życia dał się we znaki i trochę też się odłożyło tu i ówdzie :) tylko może na tym zdjęciu tego nie widać za specjalnie ;-) ale dzięki za miłe słowa :*:*:*

reklama
Do góry