reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga...

Mła, no właśnie za dużo mnie przybyło ostatnio, chociaż się rozłożyło i bardzo tego nie widać. Obecnie mam +14kg, a gnekolog mi powiedział, że najlepiej jakbym do końca miała +16kg, więc cóż... zmiana nawyków jest mi potrzebna, bo za dużo słodyczy ostatnio pałaszowałam, no i to białe pieczywo... ale dam radę :) Troszkę się łudzę, że to może dlatego, że Mała rozwija się szybciej, bo już teraz wg usg jest na etapie 34tygodnia, a ja mam 32tydzień, no zobaczymy...

reklama
Maxwell, shorty już tylko do zdjęcia, ale fakt, ciągle je zapinam ;) U mnie całe "dobrodziejstwo" poszło w brzuch i w oponkę ;) Ale dzięki za dobre słowo :)

Dagne, jeśli teoretycznie masz rezerwę 2 kg i tylko 6 tygodni do końca, to na pewno dasz sobie radę nawet jeśli przybędzie Ci więcej. Ech, gdzie te czasy z pierwszysch dwóch trymestrów, że tyłyśmy 0,5 - 1 kg na miesiąc..... :)

witajcie. OD jakiegoś czasu zauważyłam że nie przybieram na wadze w I i II trymestrze przybyło mi ok 10 kg a ostatnio tylko 1 kg i waga juz od jakiś 3 tygodni jest stała, dzidziuś rośnie i ruszaq się, ale brak przyrostu wagi troszke mnie martwi. Wizyte miałam tydzień temu i wymiary były w normie. Nie wiem co mam myslec troszke mnie to martwi.

złotko nie martw się każdy organizm jest inny, ty może nie przybierasz na wadze a dziecko i tak weźmie sobie to co mu potrzebne do rozwoju, gdyby coś było nie tak to lekarz by cie o tym poinformował...

DSCN4251.jpg31 tydzień. Mój wielki arbuz :-D

to ja mam 10kg. Lekarz powiedział, że tak do 12kg mogę dobić, więcej lepiej w moim przypadku nie, ale stwierdził, że to i tak sama woda, więc mam się nie martwić i że zejdzie po porodzie mi szybko.

reklama
Wiesz Lysa, że chyba masz rację? Nie zastanawiałam się nad tym, ale chyba rzeczywiście jest niżej. Taka świadomość sprawia, że dociera do mnie, że powoli, ale... zaczęło się. Coś jakby początek końca ;)

2701..., nie wiem, kto Ci robił fotkę, ale udało mu się wyeksponować CAŁE SZCZĘŚCIE :)))

Ostatnia edycja:
Do góry