reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki :)

dobra Dziewczyny, zbieram zapisy na wizytę i piszę prośbę do kliniki Szczyta haha. po porodzie to może nawet skórę z brzucha bym wycięła, więc trochę zabiegów się uzbiera :rofl2:.

agulqa, to średnio z tym bólem :eek:

reklama
sprite, jak już będziesz u Szczyta to zapytaj o zniżkę dla grup zorganizowanych, będę zaraz po Tobie :-D:-D:-D

Haha to ja też się dołączę :p :-D niby małe mam i mi nie rosną dużo w ciąży ale nigdy mi się moje nie podobały nawet przed ciążami :-D

Patrzcie jak mnie wysadza na wieczór :p jutro dopiero 15 dopiero zacznę :-o

Załączniki

• 1406823728585.jpg
    1406823728585.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 59
  • 1406823747811.jpg
    1406823747811.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 52
Sprite miesiaczki to byla dla mnie tragedia. Teraz odpoczywam od nich i mam nadzieje ze dlugo po porodzie nid wroca. Odkad pamietam pierwsze dwa dni to lezenie na podlodze z nogami do gory, nic innego nie pomagalo.

Co do brzucha. Czy ktoras z Was, juz mam, po poprzednich porodach uzywala takich pasow sciagajacych na brzuch by szybciej sie go pozbyc? Jesli tak to jak wrazenia i opinie?

Femme wiekszy niz meza ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
femme, druga fotka świetna haha :-):-), a brzusio uroczy:-)

agulqa, ja używałam. nie mam pojęcia, czy pomógł. wiem, że ładnie wyglądał pod bluzką zaraz po ciąży (tzn. jak już można było go używać, po zaprzestaniu krwawienia, czy jakoś tak). tzn., brzuch ładnie w nim wyglądał. ale czy moja skóra (choć nie idealnie, ale generalnie brzuch po ciąży miałam płaski) wchłonęła się samoistnie, czy dzięki temu pasowi - nie jestem w stanie tego ocenić.

Agulqa_b po porodzie to się zmieni, na lepsze. Powinno a raczej na ogół rąk jest. Ja np miałam bardzo nieregularne raz miałam raz nie miałam przegięcie a po porodzie jak juz dostałam to normalnie z zegarkiem w ręce co 36 dni o godzinie 8.30 dostawałam okres ;)
A moja ciocia miała tak ze pierwszego dnia taki ból ze dostawała zastrzyki i rzygala z bólu urodziła dziecko i mówiła ze odctamtej pory zero nawet lekko nie pobolewa brzuch ;)

Femme ale ladniutki :) taki smukły ale wystający :)

agulqa, ja płaciłam grosze na allegro. nie pamiętam juz ile, ale coś około 30 zł, jak nie mniej. mam taki pas.jpg

Załączniki

• pas.jpg
    pas.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Agulqa - ja pasów nie używałam ;-) ale w sumie nie miałam na co :-D tez miałam takie @ jak ty tragedia poród podobnie bolał... I po porodzie jest lepiej ;-) ogólnie ja na te bóle tabletki anty brałam wtedy nie boli :-)

Do góry