reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zasada wszystko albo nic

Ta zasada działa przez 14 dni od momentu zapłodnienia. Ale nie chroni przed poronieniem....zarodek nie musi się utrzymać...
Ale na to mogą mieć wpływ inne rzeczy a nie spożyty alkohol czy palenie.
Poza tym możesz sobie bezmyślnie klikać pod moimi postami "niezbyt mądre" ale skoro nie przemawiają do Ciebie nawet słowa lekarza to wierz sobie w co chcesz.

Ostatnia edycja:
reklama
Ale na to mogą mieć wpływ inne rzeczy a nie spożyty alkohol czy palenie.
Poza tym możesz sobie bezmyślnie klikać pod moimi postami "niezbyt mądre" ale skoro nie przemawiają do Ciebie nawet słowa lekarza to wierz sobie w co chcesz.
Uwierz mi od lekarzy usłyszałam już taka ilość bzdur, że hej...

Oczywiście że tak. Każdy czynnik teratogenny może mieć wpływ.

14 dni. To nie jest 5 tydzień;) dokładnie 4+1 i po ochronie.

Dzwoniłam do swojego lekarza , bo kazał mi kazał dzwonić jak tylko wyjdzie test pozytywny z racji tego że w lutym miałam ciążę obumarla i zabieg lyzeczkowania. I będzie trzeba zacząć brać acard i coś tam jeszcze. Więc zadzwoniłam, kazał pokazać się ok 5.11 , Zapytalam go czy mam coś zażywać bo wtedy kazał mi brać femibion, a teraz mówi że nie, żeby cierpliwie poczekac bo oni zalecają to brać jak sa jakieś braki w badaniach czy coś takiego. O acardzie też ani słowa.
Zgłupiałam już, test wychodzi nadal blady, czy już po 3 dniach od pierwszego testu nie powinna być ciemna ta kreska?

Dzwoniłam do swojego lekarza , bo kazał mi kazał dzwonić jak tylko wyjdzie test pozytywny z racji tego że w lutym miałam ciążę obumarla i zabieg lyzeczkowania. I będzie trzeba zacząć brać acard i coś tam jeszcze. Więc zadzwoniłam, kazał pokazać się ok 5.11 , Zapytalam go czy mam coś zażywać bo wtedy kazał mi brać femibion, a teraz mówi że nie, żeby cierpliwie poczekac bo oni zalecają to brać jak sa jakieś braki w badaniach czy coś takiego. O acardzie też ani słowa.
Zgłupiałam już, test wychodzi nadal blady, czy już po 3 dniach od pierwszego testu nie powinna być ciemna ta kreska?
Suplementy powinno się już brać w trakcie starań, a nie jak są jakieś braki w ciąży, a już co najmniej kwas foliowy w metylowanej formie. Wybarwieniem kreski bym się nie sugerowała :)

Suplementy powinno się już brać w trakcie starań, a nie jak są jakieś braki w ciąży, a już co najmniej kwas foliowy w metylowanej formie. Wybarwieniem kreski bym się nie sugerowała :)
kwas foliowy brałam długi czas, odstawilam w poprzednim cyklu gdy się nie udało i wraz z partnerem postanowiliśmy dać na wstrzymanie i odpuścić na pewien czas. A jak widać los lubi platac figle. Cieszę się niesamowicie. Ale też mam obawy po tym wszystkim.

reklama
nie bada się rozwoju ciąży testami ciążowymi. Jeśli chcesz, zrób betę i powtórz po 48 godzinach. Folian obowiązkowo przyjmuj, poza tym zaleca się suplementację innych składników. Nie wiem jak lekarz chce sprawdzić ewentualny niedobór np. choliny 😉 poza tym dużo zależy od diety np. niektórzy powinni przyjmować dha na długo przed ciążą. Jeśli chcesz sprawdź poziomy witamin (D3, B12, kwas foliowy, żelazo i ferrytyna).

reklama
Do góry