reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zasada wszystko albo nic

reklama
Przecież gdybym wiedziała nie piłabym ani nic z tych rzeczy. Nie brałam raczej pod uwagę tego że mogę być w ciąży bo tak jak napisałam odlozylismy starania na bok, gdyż uznalismy że za bardzo chcemy. Okres mam dopiero na sobotę czyli za 5 dni, no a test jest dość wyraźny już. Dlatego spanikowalam. Lekarz kazał pokazać się dopiero ok 5.11.

Załączniki

• 252c6b22-2517-49fd-af6b-17fe7aba0614.jpeg
    252c6b22-2517-49fd-af6b-17fe7aba0614.jpeg
    15,4 KB · Wyświetleń: 95
Przecież gdybym wiedziała nie piłabym ani nic z tych rzeczy. Nie brałam raczej pod uwagę tego że mogę być w ciąży bo tak jak napisałam odlozylismy starania na bok, gdyż uznalismy że za bardzo chcemy. Okres mam dopiero na sobotę czyli za 5 dni, no a test jest dość wyraźny już. Dlatego spanikowalam. Lekarz kazał pokazać się dopiero ok 5.11.
Zasada wszystko albo nic tak działa jak pisałam. Dużo kobiet nie wie o ciąży przed terminem miesiączki i pije czy robi inne rzeczy. Ja napisałam Ci definicję tego. Było minęło, teraz najważniejsze żebyś zadbała o siebie, odpoczywała i nie stresowała się. Trzymam kciuki i życzę pięknych 9 miesięcy 🙂

Dokładnie tak mi tłumaczył to lekarz jak pisze @jasani. Dopóki nie ma połączenia krwiobiegów, to nie ma co martwić się na zapas, a nie ma połączenia do 5-6 tygodnia jeśli dobrze pamiętam
Źle pamiętasz. Połączenie jest po implantacji czyli jak masz test pozytywny to zarodek jest w macicy.

Zasada działa tak jak pisze o tym @Kociarka

Albo będzie wszytko ok. Albo nie będzie.

Czasu się nie da cofnąć.

Źle pamiętasz. Połączenie jest po implantacji czyli jak masz test pozytywny to zarodek jest w macicy.

Zasada działa tak jak pisze o tym @Kociarka

Albo będzie wszytko ok. Albo nie będzie.

Czasu się nie da cofnąć.
Nawet po implantacji zarodek jest nadal chroniony. Mimo, że połączony już z matką. Od momentu zapłodnienia do około właśnie 5 tc nic nie powinno mu zagrozić.
Naprawdę nie ciosajcie dziewczynie kołków na głowie bo to picie czy palenie nie będzie miało skutków.
Jeżeli coś miałoby zaszkodzić to dziewczyna normalnie dostałaby okres i nawet mogłoby się nie zorientować, że była w ciąży.
Na późniejszym etapie trzeba już jak najbardziej uważać.

Nawet po implantacji zarodek jest nadal chroniony. Mimo, że połączony już z matką. Od momentu zapłodnienia do około właśnie 5 tc nic nie powinno mu zagrozić.
Naprawdę nie ciosajcie dziewczynie kołków na głowie bo to picie czy palenie nie będzie miało skutków.
Jeżeli coś miałoby zaszkodzić to dziewczyna normalnie dostałaby okres i nawet mogłoby się nie zorientować, że była w ciąży.
nie jest niczym "chroniony". Ja sama nazwa zasady mówi wszystko (zdrowa ciąża) albo nic (ciąża się nie utrzyma).

Zacznijmy od tego,że większość kobiet robi test ciążowy dopiero,gdy spóźnia im się miesiączka - staraczki robią inaczej. Według mnie nie ma co panikować i straszyć tylko autorka powinna powtórzyć sobie testy,zrobić betę i ,gdy wyjdzie pozytywna- umówić się do ginekologa i tyle w temacie. Zdrowia i spokoju życzę:)

Czym jest chroniony? Serio? Zakłada się, że komórki mnożą się tak szybko że one po prostu zastępują chore....

No właśnie, mogłabym dostać okres za kilka dni, tydzień. Pozytywny test w tym momencie mówi że jest ciąża. Tylko tyle. Oczywiście szanse że coś się stało są małe, ale nie mówmy że ich nie ma. Nawet nie wiadomo jaką ma bhcg i czy przyrost jest ok...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry