reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki:)

Oj dziewczyny dość tych pochlebstw  :-[, a co wam brakuje, też jesteście pięknymi przyszłymi mamusiami.
Pola już pewnie kilkakrotnie pisałam że w poprzedniej ciąży przybyło mi 19kg  ::), po porodzie i powrocie do domu dużo bo 10kg straciłam /pewnie z tego wysiłku/ to miałam 62kg. Pamiętam jak się cieszyłam jak w końcu zobaczyłam na wadze 5 na początku. W rezultacie bez mała miałam 55 kg i stanęło, więc tylko 2kg do przodu w stosunku do wagi sprzed ciąży, no ale ciało nie to samo  :( i brzyszek nieciekawy nie mówiąc o rozstępach na szczęście tylko na piersiach i kilka na pośladkach, na na brzuchu nic, uffff.....
Ale powiem wam że właśnie na tym forum babyboom od początku grudnia /czyli rok po porodzie/ wraz z innymi dziewczynami mobilizowałam się do ćwiczeń, bo w styczniu szłam na wesele i chciałam pokazać że kobieta po ciąży też może dobrze wyglądać, a co  ;D
Zadtosowałam diętę 1000 kcal, starałam się nie jeść po 18-20stej, no i do tego ćwiczenia na brzuszek A6W-Aerobiczna 6 Weidera /zestaw ćwiczeń w odpowiednich seriach na 42 dni chyba, a ja nie wiem czy doszłam do 20 dnia ale rezultat mi się podobał  ;D/. No i dzięki temu w ciągu miesiąca spadło mi 4 kg, to już było 50-51kg, a moje założenia były na 52-53. Zaznaczam że weszły w to święta Bożego Narodzenia i sylwester kiedy to się nie da stosować diety :p. W styczniu już sobie odpuściłam bo osiągnęłam cel nawet na wyrost, szkoda tylko że piersi mi tak "sflaczały" łeee.... Jednak dalej starałam się nie jeść późnym wieczorkiem bo tak nawet zdrowiej i jeszcze waga poleciała do 49 kg /mniej już waga mi nie pokazała/.
No a dalej to wiecie, od upojnej nocy  :p ;) 4 marca, noszę pod serduszkiem dzidzi i waga znów rośnie, ale zaczniemy dbać o siebie po porodzie.

W dalszym ciągu czekam na wasze zdjęcia, bo powiem że zaglądałam do grudniówek i tak bardziej aktywny ten wątek.

reklama
monika_k80 pisze:
Sweet Dorotka.... piekny brzuszek pieknej mamy. A ja niestety nie umiem wlaczyc timera i nie bardzo wiem jak sobie strzelic foto :(((
Ah co ty robisz na nogach o 2 w nocy? Dobranoc :)

Co do późnej pory to ja już byłam po kilkugodzinnym śnie razem z Wiktorkiem i czasem tak mam że jak się obudzę to troche jeszcze porządkuje w domu, lub usiade na momencik przy komp bo wtedy jest spokój i cisza, ale zaraz poszłam spać bo teraz raczej się nie przemęczam.

dorotak wpadłam Cię podglądnac i musze powiedzieć że rewelacyjny masz brzusio ja też chce taki. Choć musze się już pochwalić że moich ulubionych spodenkach już nie moge zapiać wiec chyba przyszedł czas na wiekszy rozmiarek bo co prawda mam kilka fatałaszków na ciąże (siostrzyczka mi uszyła) ale jeszcze są za duże :( i wygladam jak w worku ;D
Oczywiście przy okazji podglądnełam reszte waszych brzuszków i są rewelacyjne tylko tak trzymac.

sliczne brzuszki dziewczyny i jakie zgrabne :)
u mnie niestety nie obylo sie bez rozstepow po pierwszej ciazy a teraz aby sie nie powiekszyly uzywam zelu dla kobiet w ciazy moze nie beda chociaz wieksze ::)
ja przed ciaza stracilam ponad 10 kg stosujac scisla diete jednak teraz nadrabiam i mam juz ok 6 kg na plusie ciekawe ile bedzie do konca ;D

Ewa ile bedzie tyle bedzie a dzidzia warta zachodu. Ja przytylam okolo 3kg ale wcale sie nie oszczedzam , jem co mi sie zapragnie :) Zaczynam wcinac slodkie- moze to jednak na dziewuszke !

jasne ze warto monika :D
ja przy paulnce opychalam sie slodyczami codziennie dwa poczki musialy byc :)
a teraz roznie to bywa raz slodkie za chwilke jakis owoc ;)
od wczoraj np polowalam na serni i dzisiaj w koncu go zjadlam pycha pozniej przyszla ochota na winogrona :)

reklama
Monika fajny brzuszek, a jaka mama laska  :)
Ja też teraz wcinam tony owoców i sama raczej nie kupuje nic ze słodyczy, żeby nie kusiło  ::) /bo ochota jest/, no ale lody muszą być  :p, a i przed chwilą wtryniłam już z rana dwa ciastka z wczorajszych chrzcin wnusi pani z pracy.
Truskawki się już pokończyły, ale są czereśnie, zaraz będą maliny, mniam mniam.........., dobrze wycelowałyśmy w sezon owocowy  ;)

Do góry