reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki:)

Helo kobietki...po dluzszym milczeniu i 5 dniowym weekendzie :)
Pola gratuluje dziewuszki!!!! Fotki fajniusie... a o co chodzi z twoim 3d w lutym? czy tez w polowie lutego?
U nas usg przy ktorym okreslaja plec kosztuje bagatelka 800$ wiec mnie na razie na nie nie stac.... masakra sluchajcie- glupie pobranie krwi i pare wynikow i rachunki na 600 :(
A brzusio mam jakos tak nisko....czy to na chlopca ulozenie jest nizsze bo ja sie nie znam?

reklama
Monika nie patrz na brzuch, bo jak wczesniej wspomniałam wszystscy mówili, że mam brzuch na chłopca (łącznie ze mną) a lekarz twierdzi, że będzie córcia.
USG 3d robię sobie w połowie sierpnia (nie wiem skąd Ci się wziął ten luty, chyba , że gdzieś wcześniej palnęłam takie głupstwo...).
W Holandii podczas II standarowego ( w cenie ubezpieczenia) badania USG lekarz sprawdza: mierzy obwód głowki, klatki piersiowej i brzuszka, długość kości udowej i dokładnie ogląda wszystkie 4 kończyny. Przygląda się i osłuchuje serce, znaczy czy rytm jest prawidłowy i równomierny, oraz ogląda i mówi (jak chcesz) płeć, łozycko i wody płodowe. Więc jest gdzieś gorzej niż tutaj z opieką....POcieszyłaś mnie;)
USG 3D robię sobie prywatnie i jest to: USG 2,3,4 D nagrane na DVD oraz 2 kolorowe i 4 czarno-białe zdjęcia. Koszt 100 euro. Pikuś, jak się chce mieć fajniutki prezent dla dziecka na 18 urodziny ;)
Z wynikami np. u mnie jest gorzej, bo nawet jak chcę zapłacic i zrobić sobie bo chcę, to mi połozna skierowania nie dała, bo uznała, że nie ma takiej potrzeby....
hihihihi. Ale humor mi dopisuje, więc wszystko gra.
Dorotak tzrymam kciuki za wytrwałość w ćwiczeniu yogi. Ja dzisiaj jeszcze zamierzam przecwiczyć z płytki dla ciężarówek a jutro może się o yogę pokuszę...
Moja Maja pozdrawia Wasze Dzieciątka :)

Pola na paplaninie pisalas o lutym dlatego sie zdziwilam....
Eh jak ja teraz chwale polska sluzbe zdrowia.... badania robia od samego poczatku, z usg nie ma przebiegow... no i za mala kase albo za darmo zrobia.
CO do brzuszka to za mocno sie nie sugeruje ALE od serducha czuje ze to chlopaczek .... miejmy nadzieje ze jednak maz ma racje i bedzie dziewczyneczka :)

No i z testu wyszło mi 70% dziewczynka a 30% na chłopca :)
A co u Grudnióweczki? Na kiedy konkretnie masz termin?
Ciekawa jestem, czy innym dziewczynom sprawdził sie test ;) Chwalcie się.

Moje wyniki testu: 44% - chłopczyk, 56% - dziewczynka. ??? No i co mam myśleć, pół na pół, hihi...? Wszystko się okarze ostatecznie przy porodzie.
Coś ten mój chop niepewny ;)

Kurde, nabazgralam sie i wcielo mi poprzednia wypowiedz. U mnie test 70% chlopak ale kiedys w taksowce Pan zrobil mi inny test. Kazal pokazac rece. Jakos automatycznie wyciagnelam je przed siebie spodem dloni do gory. Powiedzial, ze to na chlopaka. Jak pokaze sie wierzchem do gory to dziewczyna. ( ale nakombinowane ) U mnie chyba najmniej zawiodla intuicja. Od poczatku czulam, ze to chlopiec choc mialam chwilke zwatpienia bo strasznie jadlam duzo slodyczy.

A propos USG 3D to w Szczecinie kosztuje ta przyjemnosc ok 170zl, poczekam jeszcze i tez zrobie:)

Pozdrawiam wszystkie Mamuśki

reklama
Hej dziewczyny :) Kurcze moj post też gdzieś wcięło :p W teście wyszło 46% chłopiec i 54 % dziewczynka a przecież będzie chłopiec. Więc najpewniejszym testem jest USG a te wszystkie pozostałe oparte na zwyczajach i domniemaniach traktuję z przymrużeniem oka bo zarówno ten jak i ten wcześniejszy uzależniający płec od wieku matki nie wypaliły. Kształ brzuszka też nic nie potweirdził bo zaróno z córką jak i teraz mam brzuszek wysoko osadzony i taki wysunięty do przodu.

Załączniki

• 06072006.png
    06072006.png
    3,3 KB · Wyświetleń: 206
  • 06072006.png
    06072006.png
    4,6 KB · Wyświetleń: 196
Do góry