reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

dziwne troche, bo powinnas wiecej przytyc, ale jak napisalam, moze nalezysz do tych malo tyjacych/ a moze dopiero teraz sie zacznie. Nie wiem, na Twoim miejscu zapytalabym lekarke czy na pewno waga jest w porzadku, bo sie tym martwisz. Moze zleci Ci badania np tarczyce.

w poniedziałek ide i tak zrobie:) tymbardziej , że nigdy tarczycy badanej nie mialam :)

reklama
Moja mama ze mną w ciąży co wizytę miała wagę taką samą albo mniejszą... generalnie na końcu ciąży była chudsza niż przed, poza brzuchem oczywiście... a ja urodziłam się z wagą 3700 więc może nie ma się czym martwić:)

milej wizyty Emmm i mowie, moze malo tyjaca jestes, ale warto sprawdzic ;-)powodzenia na wizycie

Alka, wiesz zalezy ile mama wazyla przed ciaza, bo to zwykle jest wyznacznik ile przytyc teoretycznie sie powinno

W temacie tej wagi dziewczyny to mi sie naprzykład z żadnym kalkulatorem nie zgadza. Od początku ciązy przytyłam 3,5 kilo, natomiast kalkulatory pokazują ze idealnie to +7 . Wydaje mi się że to indywidualna sprawa każdego organizmu, tym bardziej że ja niczego sobie nie żałuję. Nie ma się co przejmować tym bardziej jeśli dzidzia zdrowa:))

wiesz zeldek, jak wszystkie wyniki badan masz dobre to jest dobrze i wtedy u Ciebie to normalne, ale np Emmm nie wie czy np z tarczyca jest dobrze, wiec sprawdzic trzeba. Dodam, ze u mnie idealnie jest jak w pierszym trymestrze przytyje sie 1 kg, w drugim max 6 kg, w ciagu calej ciazy 12 kg. Wiec wiesz to zalezy tez od wytycznych. Idealnie nie znaczy, ze tyle trzeba przytyc, sa okreslone granice dolne jak i gorne, ale odchyly tez sie zdarzaja, bo przeciez ciaza to nie tylko czysta matematyka. I jak napisalam, niektore po prostu tyja niewiele i jest ok.

dokładnie, jak idzie w górę to wszystko ok. EE tam 106 daj spokoj , tragedi nie ma :) Mi sie wydaje ze nagle tak skocze do góry że mnie nikt nie pozna hehe

moja kolezanka futruje slodkie jest na podobnym etapie i ma 8 na plusie a ja sie oszczedzam i co 7 prawie...inna tez jadla slodkie i skonczyła z 15kg...

niech mi w cycki idzie ;P

reklama
ja w biodrach mam 94 cm - przybyło 4 cm. Ale ja się w ogóle nie ograniczam w jedzeniu, będę zrzucać później, zresztą jak mi parę kg zostanie i parę cm w biodrach i cyckach to nie bedę smutna- zwłaszcza z powodu tych w cycach;-)

Do góry