reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

niee to z pepowina to chodzi zeby na syzji nie wieszac korali i innych ozdób bo wtedy sie dziecko a własciwie pempowina okreca wokol syzjki :] a o mierzeniu bebzucha nie słyszalam zadnego zabobona :] hyhy

reklama
Dziewczyny i ja zmierzylam sie ...i peklam ze smiechu. Na wysokosci pepka mam az cale 78 cm!!!! hahah Taka ze mnie "pseudo ciezarowka". A wciecie w talii nadal mam. Taka juz moja uroda.

Gabiaz - nie martw sie . Ja juz nie wymiotuje od stycznia, a waga jak na razie 2,5kg poszla w gore.Moze teraz cos jesczepojdzie, bo to lekka przesada. Jem znacznie wiecej niz przed ciaza, ale zupelnie inne rzeczy. Wogole teraz nie mam ochoty na slodycze , tylko na prawdziwe domowe obiadki i makaron w hurtowych ilosciach. I tak jak lekarz mi kazal dieta lekkostrawna.

no ładny wynik :] ja to ponad 100 jak mnie gin oblukal ostanio to powiedział " oo matko ale ma pani wielki brzuch" a pozniej jak juz weszlam do gabinetu to do mnie "to co koncyzmy 30 tydzien tak ?" a ja nie to dopiero 24 ;] a on no prosze jaki bebzuch. i tam sobie zartowlaismy i rzeczywiscie jak porownuje z innymi dziewcyznami co sa w tym smaym tygodniu co ja to ja mam najwiekszy -i nie wiem czy to powod do radosci :(

Gabiaz wagą się mocno nie przejmuj, tylko sprawdź czy po obciążeniu glukozą masz dobry wynik. Ja od początku ciąży najpierw schudłam 6 kg, potem nadrobiłam to a teraz znowu schudłam 1,5 kg. Czyli od początku ciąży jestem na minus 1,5. Chociaż jem więcej niż mąż waga spada. U mnie mam jakieś zaburzenia z cukrem i właśnie teraz jestem w trakcie badań.
Ważne, że maluch rośnie.
Co do obwodu to ja ostatnio miałam 98 cm, ale muszę dzisiaj zobaczyć jak będzie.

a ja po mierzeniu, na wysokosci pepka 74 cm a to juz polowa 23 tyg:)ostatnio bylam u gin i polozna ktora mnie przyjmowala dopytywala sie czy napewno jestem w ciazy:D

Ja na wysokości pępka mam 86 i w końcu widać troszkę brzuszka, ale muszę przyznać, że w ostatnim tygodniu urósł mi nagle i doszło mi trochę wagi bo mam już 3,2kg +. Jak na tyle wagi to chyba spory brzuszek. Już spokojniejsza jestem bo też się obawiałam, że nic nie przybieram. Widać to tak różnie bywa z tym tyciem.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry